ODTÜ'de mezuniyet coşkusu

ODTÜ'de mezuniyet coşkusu
ODTÜ 2010-2011 mezunlarını verdi. Öğrencilerin eğitim gördüğü bölümleriyle ilgili esprili sözlerin yazılı olduğu pankartlarla toplu yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.
ODTÜ şovODTÜ Stadyumu'ndaki tören, öğrencilerin toplu yürüyüşünün ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Öğrencilerin bölümler halindeki yürüyüşü oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüş sırasında öğrenciler, kendi bölümlerine ilişkin esprili sözlerin yazılı olduğu pankartlar taşıdı, havaya balonlar uçurdu. Neşeli Şov Bandosu'nun melodileri eşliğinde yürüyüşlerini tamamlayan öğrenciler daha sonra tören alanında kendileri için ayrılan bölüme geçti.
Aileler de çocuklarının mezuniyet sevincini fotoğraf karelerine yansıttı.
Öğrencilerin yürüyüşünün ardından ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, açılış konuşmasını yaptı. Bu yıl üniversitenin 55. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirten Rektör Acar, ODTÜ'nün lisans eğitiminde örnek alınan kalite düzeyine ek olarak, Türkiye'de araştırmacı ve öğretim üyesi yetiştiren öncü üniversite haline geldiğini söyledi.

ODTÜ'nün 1960 yılında sadece 31 mezun verdiğini anımsatan Prof. Dr. Acar, ODTÜ'nün son yıllarda yüksek lisans ve doktora eğitiminde gerçekleştirdiği atılımlarla Türkiye'de araştırmacı ve öğretim üyesi yetiştiren öncü üniversite haline geldiğini belirtti.

ODTÜ'nün araştırma ağırlıklı bir üniversite olarak Türkiye'de yeni bilgi ve teknolojilerin üretilmesi misyonunu da başarıyla sürdürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Acar, “ODTÜ, Türkiye'nin gereksinim duyduğu genç nesilleri yetiştirmenin yanı sıra, ülkemizde yeni bilginin ve yeni teknolojilerin üretilmesi misyonunu da üstlenmiştir” dedi.

Öğretim üyelerinin ulusal ve uluslararası kuruluşlardan aldıkları araştırma destekleri ve uluslararası bilimsel yayınlarının, ODTÜ'yü tartışmasız olarak ilk sıraya yerleştirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Acar, “Türkiye'ye eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında birçok yeniliği getiren üniversitemiz, sanayimize verdiği desteklerle de ülkemizin uluslararası rekabetinde kritik bir rol oynamaktadır” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR ÖVÜNÇ DUYUYORUZ”

Prof. Dr. Acar, üniversitenin eğitim, bilimsel araştırma ve sanayi işbirliği alanındaki başarısının uluslararası kuruluşlarca da takdir edildiğini kaydetti.

ODTÜ'nün yükselen başarı çizgisine katkıda bulunan herkese teşekkür eden Rektör Acar, velilere şöyle seslendi:
“Bugün ODTÜ mezunlarıyla haklı olarak gurur duymaktadır. Sayıları 105 bini aşan ODTÜ mezunu ülkemizin ve dünyanın her bölgesinde bize gurur veren başarılarıyla, kendi alanlarında fark yaratan, çığır açan önderler olarak hizmet vermektedirler. Bugün başarılarını kutladığımız mezunlarımız üniversitemizde aldıkları eğitimle, uluslararası düzeyde rekabet edecek, başarı kazanacak uzmanlar olarak yetiştiler.

Mezun ettiğimiz gençleri ODTÜ mezunları olarak sizlere takdim ederken, büyük bir övünç duyuyoruz. Bugün ODTÜ mezunu olan çocuklarınızın başarısından duyduğunuz haklı mutluluğu ve gururu paylaşıyor, bu başarıya katkılarınızdan dolayı sizleri kutluyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Sizler, ODTÜ'ye güvendiniz. En değerli varlıklarınızı, çocuklarınızı geleceğe hazırlamak için bize emanet ettiniz. Biz de çocuklarınızı kendi çocuklarımız ve geleceğimizin teminatları olarak yetiştirmek için tüm olanaklarımızı kullandık, her çabayı gösterdik. Bugün mezun ettiğimiz gençlerle büyük bir övünç ve mutluluk duyuyorum. Bize güvendiğiniz, onların yanında olduğunuz ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum.”
Prof. Dr. Acar, öğretim elemanlarına ve idari personele de teşekkür etti.

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Prof. Dr. Acar, mezunlara yönelik olarak da şunları söyledi:
“Sizleri yeni yaşamınıza uğurlarken büyük mutluluk duyuyoruz. Şimdiye kadar ODTÜ öğrencisi olarak üniversitemizi temsil ediyordunuz, şimdi ODTÜ mezunları olarak temsil edeceksiniz. Özel yaşamlarınızda da örnek bireyler olacağınıza inanıyorum. Çünkü yaşamınızda başarılı ve mutlu olmak için tüm hazırlığa sahipsiniz. Kendinize güvenin yaşamınıza yüksek hedefler koymaktan kaçınmayın ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için yılmadan yorulmadan çalışın. Unutmayın başarılı insanlar kendilerine erişilmesi zor hedefler koyan insanlardır.

Topluma karşı sorumluluklarınızı hiçbir zaman unutmayın. Sizleri Atatürk ilkelerine, Cumhuriyetin laik demokratik değerlerine bağlı, çağdaş, insan haklarından, kadın ve erkek eşitliğinden ödün vermeyen, çevreyi koruyan, toplum için değer yaratan bireyler olarak görmek istiyoruz. Hepinize başarılar ve mutluluklar dilerim. Yolunuz açık olsun.”

Daha sonra ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Himmet Şahin de mezunlara bazı tavsiyelerde bulundu ve hepsini derneğe üye olmaya davet etti.

Konuşmaların ardından bu yıl üniversite birinciliğini paylaşan İktisat bölümünden Gökhan Öz, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencileri Yusuf Buğra Erol, Caner Nazaroğlu, Umut Güvendir ve Bige Deniz Ünlütürk, konuşmalarını yaptı. Üniversite birincileri, ODTÜ'ye, hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.
Dereceye giren öğrenciler ile fakülte birincilerine sertifika ve ödülleri verildikten sonra stadyumdaki aileler de tören alanına alındı.

2 BİN 446 LİSANS ÖĞRENCİSİ DİPLOMA ALDI

ODTÜ'den bu yıl 2 bin 446 lisans öğrencisi diploma aldı. Ayrıca 604 yüksek lisans ve 143 öğrenci de doktora diploması almaya hak kazandı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nden 145 lisans öğrencisi mezun olurken, Sosyal Bilimler Programları İşletme Bölümü öğrencisi Ebru Gamze Yılmaz ve Mühendislik ve Fen Bilimleri Programları Makina Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sinan Göktepe program birincileri olarak mezun oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.