ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜMDE DUYARLI OLACAK

ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜMDE DUYARLI OLACAK
Beylikdüzü’nde “Cam Yeniden Cam” olma yolunda miniklerden de yardım bekliyor. İlçedeki ilkokul çocuklarına, Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından "Camın Geri Dönüşümü" konulu periyodik seminerler düzenlenerek, miniklere doğaya

Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Anadolu Cam Sanayi A.Ş. Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı(ÇEVKO) ve Özen Cam Geridönüşüm Kazanım ve İnş. San. Ltd. Şti. işbirliğiyle verdiği seminerlerde, ilkokul öğrencilerine, saf kumdan yüksek derecelerde eritilerek üretilen camın hikayesini ve geri dönüşümünü anlatıyor, insanların bu geri dönüşüme nasıl katkı sunabileceklerini öğretiyor. Seminer programında, geri dönüştürüldüğünde yine aynı kalitede kullanımı sağlanacak camın, hangi atık kutularına ve nerelere atılması gerektiği, materyallerin nasıl ayrıştırılacağı, nasıl dönüştürüldüğü hakkında öğrenciler bilgi sahibi ediliyor.

 

Camın Geri Dönüş Hikayesi Anlatıldı

Seminerlerde, %100 geri dönüşebilen ve ilk üretilirken harcanan enerjinin 10’da 1’iyle geri kazanılan camın, enerji tasarrufu açısından da doğaya olumlu etki yarattığı ve enerji tasarrufunun önemli olduğu çocuklara aktarılıyor. “Cam Yeniden Cam” sloganıyla, tüm vatandaşların geri dönüşüm konusunda duyarlı olması gerektiğinden ve çocukların da bilinçlendirilerek çevrelerini uyarmalarının öneminden söz edilen seminerlerde, ambalaj atıklarının geri dönüşümüyle tekrar tüketime kazandırılmasının önemine ve camın doğaya dost, sağlıklı bir ambalaj olduğuna vurgu yapılıyor.

 

Eğitimler Devam Edecek, Duyarlılık Artacak

Geri dönüşüm konusunda doğaya ve enerji tasarrufuna dikkat edeceklerini söyleyen öğrencilere, seminer sonunda cam bardak, keten çanta ve kurşun kalem hediye ediliyor. Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, geri dönüşümle ilgili eğitimlerin devam edeceğini ve Beylikdüzü ilçesi içerisinde, duyarlılığın artacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.