ÖĞRETMENLERLE EĞİTİM İÇİN AÇIK ARENA

ÖĞRETMENLERLE EĞİTİM İÇİN AÇIK ARENA
Beylikdüzü Belediyesi, Öğretmenler Günü vesilesiyle ilçedeki okullarda görev alan öğretmenler ile Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Beylikdüzü’nün vizyon projelerinin aktarılmasıyla başlayan toplantıda ana amaç; özellikle eğitim koşullarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi gereken konuların masaya yatırılması oldu. Bilhassa öğretmenlerin görüşlerinin değerlendirildiği buluşmada Başkan İmamoğlu, “Eğitimin içine siyaseti asla sokmayız. Hangi mahallede hangi eksik var ise gereğini yaparız. Yeter ki adı okul olsun” diye konuştu.

 Beylikdüzü Belediyesi, ülkenin eğitim ve öğretim seviyesinde başkahramanlar olan öğretmenler ile buluştu. Öğretmenler Günü dolayısıyla iki ayrı etkinlik düzenleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk olarak Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde öğretmenlerle bir araya geldi ve onların taleplerini dinledi, sıkıntılara çözüm için burada olduklarını vurguladı. Toplantıda ilçedeki eğitim politikasının geliştirilmesi ve eğitim kalitesinin arttırılabilmesi için karşılıklı olarak neler yapılabileceği konuşuldu. Oturumda Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları ve birim müdürleri de yer aldı.

 “Sizin Fikirlerinizle Şekillenecek”

 Toplantıda öncelikle Beylikdüzü’nün geleceğini anlatan vizyon projeler ardı ardına ekrana yansıdı. Sunumun ardından sahneye çıkan Belediye Başkanı İmamoğlu, tüm öğretmenlerin önünde saygıyla eğildiğini belirterek ilkokul, ortaokul ve lise yıllarındaki öğretmenlerinin zihninde çok net olduğunu ve asla kaybolmayacağını, kendisine çok şey kattıkları için onlara minnettar kaldığını vurguladı. Beylikdüzü’nde nasıl bir şehir yaratmak istediğini anlatan İmamoğlu, İstanbul’un en nitelikli, yaşanabilir, toplumun bütün katmanlarının kendini güvende hissettiği, eğitimin seviyesinin giderek yükseldiği bir kent yaratmayı hedeflediğini belirtti. Tüm bu süreci öğretmenlerden alınan fikirlerle şekillendireceklerinin altını çizdi.

 

“İsterseniz Hayatı Değiştirirsiniz”

 Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Öğretmenler isterlerse hayatı inanılmaz değiştirirler. Mücadele verirseler bütün sıkıntılar ortadan kalkar. O yetenek, o birikim bunu sağlar. Ne eksik olabilir. Öğretmene hak ettiği ortam verilmemiş, kendini ifade edememiş olabilir. Biz bu aksaklığı giderecek doğru ortamlar oluşturmak için varız” diye konuştu.  Okulların fiziki eksikliklerini gidermenin asli görevleri olduğunu söyleyen İmamoğlu, ilçedeki tüm okullara fiziki bakım ve destek sağladıklarını, seneye daha kapsamlı uygulamalar yapılacağını da ekledi.

 

“Eğitim ve Özveride Kimse Bizimle Yarışamaz!”

 Beylikdüzü’ndeki okulların İstanbul’un en iyi okulları olacağını vurgulayan İmamoğlu, “ Hangi mahallede hangi eksik var ise gereğini yaparız. Okul yetersizliği yaşayan bir ilçe olmayacağız. Eğitim ve özveride kimse bizimle yarışamaz. Yeni okulları çok kaliteli yapacağız. Sizleri her daim dinleyip, beraber çözüm bulacağız” diyerek en kolay uzlaşabilecek masanın eğitimcilerle olacağını ekledi ve öğretmenleri birlikte bir eğitim masası kurmaya davet etti.

 Öğretmenler Buluşmadan  Memnun…

 İmamoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan ve görüşlerini, beklentilerini, sıkıntı ve taleplerini açık ve net bir şekilde ifade eden öğretmenler, bu toplantının yararlı olduğunu ve böyle bir ortamın kendilerine sunulmasından memnun kaldıklarını belirtti. Özellikle Haldun Taner İlköğretim Okulu, Galip Balkar Ortaokulu, Gürpınar IMKB Meslek Lisesi, Hüseyin Anadolu Yıldız Meslek Lisesi ve daha birçok okulun eğitimcileri söz alarak eğitimde görülen aksaklıklar ile ilgili belediye yönetimini aydınlattı.

 Öğretmenlerden gelen görüşlere cevap veren İmamoğlu ise, “Tüm ifadeleriniz için ekip arkadaşlarımızla notlarını alıyoruz. Bir an önce kolları sıvayacağımızdan emin olabilirsiniz. Eğitime olan katkımızda her öğretmenimiz bir el versin. Güzel eserler üretelim. Herkese teşekkür ediyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. 21 Kasım Cuma günü yapacağımız Öğretmenler Günü programı için Tüyap’a tüm eğitimcilerimizi bekliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.