Örnek bir eğitim modeli

Örnek bir eğitim modeli
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Bedensel Söz Hakkı Atölyesi’ne 850 öğrenci katıldı. Atölyede ile istismarla mücadelede çocuklar için örnek bir eğitim modülü uyarlandı
Çocukların bedensel söz haklarını tanıdığı ve bu hakların saygı gördüğü toplumsal bir yaklaşımı yaygınlaştırmayı hedefleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece Belediye bünyesindeki 10 Bilgi Evi’nde ‘Çocuğun Bedensel Söz Hakları Atölyesi’ düzenledi. 5 haftalık programda, çocuklarla; bedensel söz hakkı, onay kavramı ve katılım bilinci ve farkındalık çalışmaları yapıldı. 7- 13 yaş aralığında toplam 850 öğrencinin katıldığı atölyede onay kavramı, ihmal ve istismar kavramları, hayır deme becerisi edinme konularında bilgilendirmeler, video gösterimleri, drama çalışması ve oyunlar eşliğinde bedensel söz hakkına dikkat çekildi.


Çalışmalarımız sürecek

Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Cinsel istismarı önlenebilir bir sorun olarak görüyorum ve bununla mücadelede hepimizin sorumlulukları olduğunun farkındayım. Bedensel söz hakkı ve mahremiyet kavramlarının, çocuklara aktarılacağı çalışmalara ağırlık verilmesi, bu yönde eğitimlerin artırılması her geçen gün daha da önem kazanıyor. Türkiye’de yılda ortalama 8 bin çocuk cinsel istismara maruz kalıyor. Bizler için bir çocuk da aynı, 8 bin çocuk da aynı… Burada önemli olan sorunun tespitine ve koruma sisteminin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak. Bu konuda Küçükçekmece Belediyesi olarak farkındalık çalışmalarımız devam edecek" dedi.


Farkındalık yaratıyoruz

Halkalı Bilgi Evi Rehberlik Öğretmeni ve Psikolojik Danışman Hülya Memiş, "Özellikle son yıllarda iyice artan çocuk istismarı ve ihmali vb. olaylar, çocuklara farkındalık eğitimleri verilmesinin ne denli önemli olduğunu bir kere daha ortaya koyuyor. Biz de bundan yola çıkarak, yetişkinler için hazırlanan ‘Çocuğun Bedensel Söz Hakları Eğitimi’ni çocuklarımız için uyarladık. Düzenlediğimiz atölyede çocuklarımıza eğlenceli oyunlar ve eğitim içerikli videolarla kendi haklarını öğretiyoruz. Atölyede, drama çalışması, problem çözme ve sohbet eşliğinde çocukların bedensel sınırlarına saygı gösterilmesinin ve bedensel söz haklarını yok sayan davranışları durdurmasının ne denli önemli olduğuna dikkat çekiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.