SBS şampiyonu konuştu..

SBS şampiyonu konuştu..
SBS şampiyonunun kariyer planında eğlence parkı var

SEVİYE Belirleme Sınavı'nda (SBS) 8'inci sınıfların bu yılki şampiyonu 499.242 puan alan Sinem Sınmaz oldu. Geçen yıl da SBS'de 500 tam puan alan Sinem'in ileride İzmir'de bir eğlence parkı kurup işletmek istediği ortaya çıktı.

İzmir'in Karşıyaka İlçesi, Bostanlı semtindeki, Mehmet Senihe Özbey İlköğretim Okulu'ndan birincilikle mezun olan Sinem Sınmaz, bu başarısını SBS şampiyonluğu ile taçlandırdı. SBS Türkiye birincisi olarak İzmir'e de büyük gurur yaşatan Sinem'in başarılı olduğu kadar sosyal ve saygılı bir öğrenci olduğunu belirten Okul Müdürü Hasan Dikbaş, "Sinem 6'ıncı sınıfta SBS'de 497, geçen yıl 500 tam puan almıştı. Kendisi, böyle büyük bir başarı beklediğimiz öğrencimizdi. Sürpriz olmadı. Özel bir öğrenci" dedi.

Annesi emekli ziraat mühendisi Ruhan Sınmaz, babası harita mühendisi Levent Sınmaz, 485 puan alan ikizi ve sınıf arkadaşı Didem Sınmız ile yaz tatili için İzmir Yenifoça'da bulunan Sinem Sınmaz, geçen yıl okulun dergisi için arkadaşlarına verdiği röportajda SBS'ye nasıl hazırlandığını, "İlk günlerde pek fazla çalışmadım. Çünkü konular çok birikmemiş oluyor. Son iki ay kala ise günde ormtalama 2-3 saat çalışıyorum" diyerek anlattı. Bu yılki SBS öncesi adaylara önerilerini de sıralayan Sinem, "SBS'ye 2 ay kala günde 150-200 soru çözmeye dikkat ettim. Ben 7'inci sınıf öğrencilerine kendi kapasitelerini zorlamalarını tavsiye ediyorum. Sessiz ortamlarda çalışmak benim için çok iyi. Başarımın sırrı anlaşyarak çalışmam ve annem" dedi.

Sinem gelecekle ilgili planları konusunda da İzmir Fen Lisesi'ne gitmek istediğini söyledi. Hangi üniversiteye gitmek istediğine henüz karar vermlediğini belirten Sinem, "Amacım size komik gelebilir ama benim Kariyer planım İzmir'de bir eğlence parkı kurmak ve işletmek" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.