Sırada okul yapımı var

Sırada okul yapımı var
Akalan köyü muhtarlığı tarafından yapımına geçtiğimiz yaz aylarında başlanan köy caminin yapımı hızla devam ederken kaba inşaatı tamamlanan caminin alt katında bulunan bölümü ise kuran kursu olarak projelendirildi.

 Proje kapsamında tamamlanan kuran kursu ve beraberindeki abdesthane ve bay, bayan tuvaletlerinin açılışı ise önceki gün gerçekleşti. Açılış törenine katılan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara burada yaptığı konuşmada cami inşaatının bitmek üzere olduğunu hatırlatarak eski köy okulunun da aynı desteklerle ve duyarlılıkla bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çekti.

 Akalan köyü muhtarlığı ve yardım severlerin desteği ile yükselen köy caminin alt katında bulunan kuran kursu ve beraberindeki abdesthane ve bay, bayan tuvaletlerinin açılışı önceki gün gerçekleşti. Açılış saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Kuran tilaveti sonrası program çerçevesinde cami inşaatı yapımında emeği geçenlere, katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Yapılan konuşmalarda ise Akalan köyü muhtarı Halil Akgeyik cami yapımına destek verenlere isim isim teşekkür etti. Akgeyik yaptığı konuşmada Akalan köyünde Diyanet işleri müfredatı çerçevesinde kuran kursu açtıklarını hatırlatarak “Bizler köyümüzde açacağımız kursumuzda dini bilgileri doğru almayı ve yaymayı amaçlıyoruz. Kuran kursumuz diyanet işlerimizin müfredatına göre köyümüzde halkımıza hizmet verecektir” dedi. Akgeyik’in konuşması sonrası ilçe müftü vekili Zeki Kurun tarafından günün anlam ve önemine ilişkinde bir konuşma yapıldı.

 MUHTARLAR HİZMET YARIŞINDA

 Akalan köyü kuran kursunun açılış programında konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara son dönemde Çatalca’daki köy ve mahalle muhtarlarının hizmet yarışı içerisinde olduklarına dikkat çekerek muhtarları özverili çalışmalarından dolayı kutladı. Başkan Cem Kara “Muhtarlarımızı kutluyorum. Adeta hizmet yarışı içerisindeler. Kaymakamlığımız öncülüğünde çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Akalan köyümüzde de cami eksiğimiz vardı. Bu eksik, yardım ve desteklerle hep beraber yapıldı diyebiliriz. Şimdi aynı duyarlılıkla Akalan köyümüzün okulunu yapmalıyız. Hep birlikte okulumuzun da temelini atarız.” dedi. Başkan Cem Kara konuşmasının sonunda ise cami inşaatının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Son olarak konuşan Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan “Camimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu inşaatımızın kısa sürede yükselmesinde köy halkımızın birlik içerisinde olması da etkili oldu” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Akalan köyü kuran kursunun açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından davetliler kuran kursunu gezerek bilgi aldılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.