TAVAK Üniversitesi meclisten geçti

TAVAK Üniversitesi meclisten geçti
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, ilçeyi eğitim kenti yapma yolundaki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Işıklar’ın TAVAK Üniversitesi’ne tahsis ettiği arazilerin planları İBB Meclisi’nce onaylandı.
Silivri Gümüşyaka Mahallesi 838 ada 1 parsel, 839 ada 1 parsel ve 840 ada 1 parsel Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ısrarlı çabaları sonucu üniversite alanı olarak işletilmişti. Mülkiyeti Silivri Belediyesi’ne ait arazilerin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. TAVAK Üniversitesi, askı süresinin ardından üniversiteye tahsis edilen alanda inşaat çalışmalarına başlayacak. Üniversite Gümüşyaka Ek Hizmet Binası’nda da güçlendirme çalışmaları gerçekleştirecek.

5 fakülteyle hizmet verecek

Silivri Belediyesi’nin tahsis ettiği Gümüşyaka Ek Hizmet Binası’nda hizmet vermeye başlayacak TAVAK Üniversitesi, İktisadi ve Politik Bilimler Fakültesi, Hukuk ve Avrupa Hukuku Fakültesi, Kültür ve Kitle İletişim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi olmak üzere 4 ayrı fakülteyle hizmet verecek. TAVAK Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nin de 5. Fakülte olarak hizmet vermesi yönünde müracaatta bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.