Üniversite giriş sınavı değişmeli

Üniversite giriş sınavı değişmeli
Eğitimci Ümit Kalko, yeni eğitim sistemine özel okulların daha rahat adapte olacağını söyleyerek, “Bu sistem kazanımdır, zorunlu olarak üniversiteye giriş sınavının da değişmesi gerekiyor" dedi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamayla eğitim sistemi değişti. Yeni sistem 2020-2021'de 9'uncu sınıfta başlayacak, kademeli geçiş olacak. Yeni sistemle, liselere kariyer ofisleri geliyor. 12'nci sınıflarda ders saatleri azaltılıp, destek çalışmaları yapılacak.

Her öğrenci üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçebiliyor. Yaparak uygulayarak öğrenme ağırlık kazanıyor. Haziran ayında dersler yerine; proje sunumları, portfolyo hazırlıkları gibi yaşam becerileri etkinlikleri olacak. Yapılan değişikliği değerlendiren Kavram Okulları Ceo'su Ümit Kalko, yeni eğitim sistemini kazanım olarak gördüğünü dile getirdi.

2024 yılı bekleniyor

Ortaöğretimde yapılan değişikliklerin üniversiteye giriş sınavını da etkilediğini söyleyen Ümit Kalko, “Üniversiteye giriş sınavının mutlaka değişmesi gerekiyor. 2024 yılında üniversiteye giriş sınavının içeriği, şekli ve uygulamaları daha farklı olmak zorunda. Çünkü ortaöğretimde yapılan değişiklikler bunu mecburi kılıyor, değişim yapılacak" dedi.

Hizmet içi eğitim şart

Kalko, “Öğretmenlerimizin bu değişime çabuk ayak uydurmaları, onlara yeni sistemin doğru anlatılması ve destekçisi olmaları gerekiyor. Hizmet içi eğitimlerle öğretmenlerimizin sisteme olan katkılarını artırmalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.