Üniversite Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Üniversite Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
ÖSYM, üniversite yerleştirme sonuçlarını beklenenden erken açıkladı.ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı.
Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2013-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından açıklandı.

BİRİNCİLERİN TERCİHİ ÖZEL ÜNİVERSİTELER OLDU

LYS 2013 sonuçlarına göre MF-1 puan türünde Türkiye birincisi olan Fatih Aslan Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümüne, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birinciliğini kazanan Mert Mestanoğlu da Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti.

İzmir Fen Lisesi mezunu Aslan, yaptığı açıklamada, istediği üniversitede ve fakültede okuyacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ailesinin de büyük sevinç yaşadığını aktaran Aslan, "Çok mutluyuz. Gelecekte yurt dışına gider miyim, burada mı kalırım henüz bilmiyorum. Onu zaman gösterecek" dedi.

MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birincisi Mestanoğlu da eğitimini hayalindeki fakültede sürdürecek olmanın mutululuğunu yaşadığını söyledi. Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra yurt dışına çıkmayı planladığını ifade eden Mestanoğlu, "Yurt dışında eğitimime devam edeceğim. Hayalim bilim insanı olmak" diye konuştu. Mestanoğlu da Aslan gibi İzmir Fen Lisesi'nden mezun olmuştu.

Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Üniversitelere kayıtlar 2-6 Eylül arasında yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.