Veysel Karatay Basınla kahvaltıda buluştu

Veysel Karatay Basınla kahvaltıda buluştu
Tay koleji yönetim kurulu başkanı Veysel Karatay ve idari kadrosu basın ile buluştu.

 Başkan Veysel Karatay Tay Kolejinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programlarında Tay Kolejinin faaliyetleri hakkında basına bilgi verdi.
Başkan Veysel Karatay, öncelikle basın ile kahvaltı yaparak basın mensuplarıyla sohbet etti. Karatay, kahvaltı esnasında Tay Koleji İdari Kadrosu’nu basın ile tanıştırdı.
 
Başkan Karatay Tay daha sonra konferans salonuna geçerek gerçekleşen Avrupa Birliği Eğitim projesi hakkında slaytlı bir sunum gerçekleştirdi. Proje hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Slaytlı gösteriminin yanı sıra Tay koleji öğretmenleri de  proje dahilinde ilk ziyaret ettikleri ülke  hakkındaki görüşlerini  basın mensuplarıyla paylaştılar. Konferans salonuna proje kapsamında ilk tanışma toplantısı için İtalya’ya giden öğrenci ve öğretmenler tam kadro olarak katıldılar.
 Özel Tay Bilim Koleji
Kurumumuz 2012 Eğitim- Öğretim yılında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Merkezi içinde bulunan hayat boyu öğrenme programlarından Commenius Okul Ortaklığı Projesine katılmış ve 9 ortaklı Europe: On Stage (Avrupa Sahnede) isimli projesi ile 1631 projenin içinden seçilmeyi başarmıştır.
Commenius Programı, okul eğitimindeki kaliteyi arttırmak ve  Avrupa boyutunu güçlendirmek amacıyla
Okullar ve öğretmen yetiştiren kurumlar arasında uluslar arası işbirliği ve değişimi teşvik eder.
Pedagojik metotlar ve materyaller geliştirmeyi teşvik eder.
Okulların idaresine yönelik güzel çalışmaların ve yeniliklerin uluslararası boyutta yaygınlaştırılmasını destekler.
Eğitimde dışlanma ve okulda başarısızlıkla mücadelede, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin entegrasyonu ve eğitimin bütün sektörlerinde fırsat eşitliğini teşvik eden yöntemler geliştirir ve bunları yaygınlaştırır..
Okul eğitiminde görev yapan personelin eğitiminde Bilgi ve Teknolojilerinin (BIT) kullanımını teşvik eder.
Bu kazanımlar doğrultusunda 2 yıl boyunca sürecek olan projemizle gerek genç bir kurum olan Tay Bilim Koleji’ne gerekse öğretmen ve öğrencilerimize sağlayacağı yararlarla eğitim kalitemizi Avrupa ülkeleriyle yarışacak konuma getirmeyi hedeflemekteyiz.
2 yıl boyunca bizimle birlikte olacak ülkeler; İtalya, Yunanistan, Polonya, Litvanya, İngiltere, Almanya, Estonya, İspanya
İlk tanışma toplantısı Ekim ayında İtalya’da gerçekleşmiş olup ikinci toplantımız Yunanistan’da gerçekleşecektir. En son toplantıyı ise İstanbul’da gerçekleştirip şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini misafirlerimize gezdirerek İstanbul’u en güzel şekilde tanıtmayı hedefliyoruz.
 Geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanlığı, direksiyon sınavının kriterlerinin yükseltilmesini ve sınavlarda alanında uzman eğitmenlerin bulunmasını talep etmişti. Ve bu konuda kurul tarafından alınan kararlar, özel bir yazıyla il valiliklerine gönderilmişti. Türkiye'de tartışılan sürücü kursları ve ehliyet sınavlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili kararlara basınd da yer verildi. Bu karar ve düzenlemelerden sonra Ehliyet kursları da yeniden yapılanmaya giderek bir takım değişikliklere gitti. Yapılan yeniliklerin akabinde de sürücü kurslarına mali yük gelmiş oldu. Bu gelişmeler ise halk arasında bilgi kirliliğine ve iş kaybına neden oldu. Tay Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karatay'ın aynı zamanda bölge Tay Sürücü kurslarından sahibi olmasından dolayı bu konuda da basın mensuplarına detaylı bilgi vererek bu konun halka aktarılmasını istedi. Karatay konuyla ilgili olarak “Türkiye’de bence gündemin trafik terörünün olduğunu ve bu konuda ilk gündemi trafik terörü alınmalıdır. Yılda binlerce vatandaşımızı trafiğe kurban veriyoruz. Getirilen yenilikler aslında vatandaşının lehinedir. Ne yazık ki halk tarafından iyi anlaşılamamıştır.” şeklinde konuştu.
1 yıl aday sürücülük
Kurul kararları arasında, ilk defa ehliyet alacakların iyi birer sürücü olmalarını sağlamak ve trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılarak 1 yıl süreyle aday sürücülük uygulaması başlatılması da yer aldı. Yer alması tamamen sürücü adayların yani vatandaşlarımızın yararınadır.
Veysel Karatay, “Yapılan değişiklerin bir çok yönü var ve bunların kamuoyu tarafından bilinmesi gerek. Bunu da siz değerli basın mensubu arkadaşlar sağlayacaksınız.” dedi.
Karatay, son olarak katılımlarından dolayı basın mensubu arkadaşlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.