4 kişinin yol masrafı bir asgari ücret kadar: 'Bayram kavuşmaları hayal oldu'

4 kişinin yol masrafı bir asgari ücret kadar: 'Bayram kavuşmaları hayal oldu'
Akaryakıta art arda yapılan zamların ardından şehirlerarası sefer yapan otobüslerin bilet ücretleri de yüzde yüzün üzerinde arttı.

Bayram öncesinde yurttaşlar firma firma gezerek ucuz bilet ararken, Eskişehir’den Hatay’a, Samsun’a, Diyarbakır’a, Urfa’ya gitmek isteyen 4 kişilik bir ailenin ‘tek yön’ bilet masrafı 2 bin, gidiş dönüş ise 4 bin lirayı buluyor.

Eskişehir otogarını ziyaret eden CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü, “Akaryakıt zamları hem otobüs firmalarını, hem de yurttaşlarımızı sarstı. Artık memleketine gitmek de, bayram kavuşmaları da hayal oldu” dedi. Çakırözer ve Süllü’ye dert yanan otobüs şoförleri ile otogar personeli, geçen yıl 2 bin liraya dolan akaryakıt deposunun bu yıl 9 bin liralara dolduğunu dile getirdi. Bazı şehirlere giden otobüslerin sadece yakıt masraflarının 20 bin liralara çıktığını söyledi.

Artan bilet fiyatları nedeniyle yolcu sayısının düştüğünü ve bazı firmaların seferlerini iptal ettiğini dile getiren çalışanlar, “Bayram için biletlerin çoktan tükenmesini bekliyorduk. Normal seferlerimiz bile dolmadı. İnsanlara da hak veriyoruz. Çünkü çok pahalı. Eskişehir’den Adana 250, İskenderun 450 lira oldu. Geçen yıl 350 liraydı. Artık ‘Taksit yapıyor musunuz’ diye bile soran oluyor. Bir asgari ücretli nasıl gitsin. İnsanlar gidememekte haklı” dedi.

12 FİRMA OTOGARDAKİ YAZIHANELERİ BOŞALTTI

Otogardaki otobüs firmalarının çoğunun yazıhanelerini kapattığına dikkat çeken Otogar Müdürü Erkan Kırcı ise, “Artık talep yok. Talep olmadığı için de çoğu yer tutulmuyor. Bu yıl içinde 10, 12 firma yazhanesini boşalttı” dedi. Otogar esnafı ise yolcu olmadığı için iş yapamamaktan dert yandı.

BAYRAM KAVUŞMALARI BAŞKA BAHARA KALDI

CHP’li Çakırözer ve Süllü ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamalarda bayram kavuşmalarının hayal olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeleri yaptı:

“Akaryakıt zamları sonrasında otobüs firmaları da, ucuz bilet bulamayan hemşehrilerimiz de kan ağlıyor. Artık bayram kavuşmaları dahi hayal oldu. Eskişehir’den birçok ile 4 kişilik bir ailenin gidiş dönüş bilet ücretleri bir asgari ücreti buluyor. Yurttaşlarımız da böyle bir bütçesi olmadığı için zorunlu haller dışında seyahat edemiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.