7'yi gören dolar haftaya nasıl başladı?

7'yi gören dolar haftaya nasıl başladı?
Piyasalarda bu hafta kritik bir verinin açıklanması beklenmezken dolar/TL 6,97'den işlem görüyor. ABD'de bütçe açığının virüsten dolayı dörde katlanması beklenirken İtalya imalat ve inşaat sektörünü 4 Mayıs tarihinden itibaren açmayı planlıyor.

Açıklanacak önemli bir verinin bulunmadığı haftanın ilk gününe dolar/TL 7 seviyesine yakın bir noktada başladı.

27 Nisan itibarı ile dolar kuru 6,97 TL’den işlem görüyor. 

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs dolayısıyla son 24 saatte 30 bin 177 test yapıldığını, vaka sayısının 2 bin 357, hayatını kaybedenlerin sayısının 99 olduğunu duyurdu.

WUHAN’DAKİ BÜTÜN HASTALAR TABURCU EDİLDİ


Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ise, koronavirüs salgının ortaya çıktığı Wuhan kentindeki tüm hastaların taburcu edildiğini açıkladı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu 26 Nisan tarihinde sadece 3 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini bildirdi.

İngiltere Başbakanlık Ofisi Sözcüsü, koronavirüs tedavisi gören Başbakan Boris Johnson'ın bugün işe döneceğini açıkladı. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, imalat ve inşaat sektöründe bulunan işletmeleri 4 Mayıs'tan itibaren açmayı hedeflediklerini duyurdu.

Öte yandan koronavirüsün vurduğu AB şirketleri cirolarının yüzde 5’ine varan miktarda kredi alabilecekler.

ABD’DE BÜTÇE AÇIĞI DÖRDE KATLANDI


ABD’de Kongre Bütçe Ofisi (CBO), koronavirüs nedeniyle ülke genelinde uygulanan tecrit ve karantina tedbirlerinin etkisi ile ABD’de federal bütçe açığınını cari mali yılda neredeyse dörde katlanarak 3,7 trilyon dolar seviyesine ulaşacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Öte yandan bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi telekonferans sistemiyle toplanacak. Toplantıda 1 Mayıs ve hafta sonu için sokağa çıkma yasağı ve diğer tedbirlerin görüşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.