Aidatsız Kartlar Geliyor

Aidatsız Kartlar Geliyor
Bankalarda aidatsız kredi kartı zorunlu hale geliyor. Bütün bankalar ücretsiz ve sadece alışveriş için kredi kartı sunacak.
 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bütün bankalar kredi kartlarıyla tüketicilere hitap ederken sadece alışveriş için tüketicinin kullanabileceği ücretsiz bir kredi kartı hizmete sunmakta yükümlü olacak" dedi. 
Yazıcı, kredi kartlarına ilişkin büyük bir hassasiyet bulunduğunu belirterek, "Bu alanda da çözüm formülü şu; bütün bankalar hiç ücret almadıkları, sadece alışveriş için tüketicinin kullanabileceği ücretsiz bir kredi kartı hizmete sunmakta yükümlü olacak" diye konuştu. Yazıcı, "Ücretsiz isteyen tüketici o kartı alacak. 'Niye benden ücret alınıyor' gibi yakınmalar ortadan kalkacak" dedi. Bankaların faiz dışı gelirlerini değerlendiren Yazıcı, "Faiz dışı gelir kalemleri itibariyle tarife belirleme anlamında değil ama gelir kalemlerinde tavan belirleme yetkisini BDDK'ya vereceğiz" diye konuştu. 

KART AİDATI NEDİR? 
Bankaların yıllık olarak kestikleri kart aidatları bedelsizden 200 liraya kadar bir aralıkta değişiyor. Yeni düzenleme ile aidatsız kredi kartı da seçenek olarak sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.