Altın Düşüşe Geçti, Gramı 100 Lira Seviyesine İndi

Altın Düşüşe Geçti, Gramı 100 Lira Seviyesine İndi
Altın, yatırımcıların dikkatlerin Fed`in faiz artırımının zamanlamasına çevirmeleri ile birlikte değer kaybetti. İç piyasada altının gramı 100 lira seviyesine indi.
Altın, Yunanistan krizinin yoğunlaştığı bir ortamda, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in faiz artırımının zamanlamasına çevirmeleri ile birlikte, son üç gün içinde ilk kez aşağı yönde hareket etti.
DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,167.14 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 13:01'de 1,167.40 dolara geldi. Fiyatlar Pazartesi günü yüzde 0.6 kadar yükseldikten sonra, güçlenen doların Yunanistan krizinden dolayı gelen güvenli liman alımlarına ağır basması sonucu kazancının büyük bölümünü geri verdi ve yüzde 0.1 yükselişle günü tamamladı.

İÇ PİYASA

İç piyasa'da altının gram fiyatı 100 lira seviyelerine geriledi.

ANALİZ

Barclays Plc, Yunanistan'ın eurodan çıkma riskine fazla tepki vermeyen altının şimdi temel rolünün, ABD faiz artırımının zamanlaması ve olasılığının bir göstergesi olduğunu kaydetti. Yüksek borçlanma maliyetleri ve güçlenen dolar, yatırımcısına genelliklşe yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. Euro Bölgesi maliye bakanları ve liderleri, Yunan seçmenlerin kemer sıkma tedbirlerine "hayır" demesinin ardından, Salı günü acil toplanıyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Singapur'da Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, "Altının, piyasalardaki tedirginliğe rağmen, yükü kaldıramadığına ilişin artan işaretler var," dedi ve "Altın fiyatlarının, yılbaşından bu yana, faiz artırımına ilişkin spekülasyonlara bağlı hareketine dair sıkıcı realite devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.