Altın fiyatları nereye gidiyor

Altın fiyatları nereye gidiyor
Altın fiyatlarındaki yükselişin sürüp sürmeyeceği konusunda soru işaretleri var.Thelira sitesinden Ceren Dilekçi'nin haberine göre dünyanın önde gelen ekonomilerinin merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek amacıyla daha fazla adım atacakları sözü vermes

2 Kasım'da 1,677 dolara gerileyen spot altının onsu yeniden yükselişe geçerek 1,730 dolar seviyesine yükseldi. Merkez Bankaları'ndan gelmesi beklenen adımların yanı sıra, mali uçurum endişeleri, Avrupa ekonomilerine yönelik artan kaygılar ve Ortadoğu'da yaşanan çatışma altın fiyatlarının yükselişinde rol oynayan temel etkenler olarak öne çıktı.

Son günlerde ünlü yatırımcıların altın yatırımlarını artırmaları, altın fiyatlarındaki yükselişin sürüp sürmeyeceği konusunda soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Ünlü yatırımcı Gerorge Soros'un fonu Soros Fund Management LLC altın pozisyonlarını üçüncü çeyrekte yüzde 49 artırırken, ABD'li fon yöneticisi John Paulson, en büyük altın destekli fon olan SPDR Gold Trust'ta 3.62 milyar dolar yatırdığını açıkladı. Bu yıl sonu için de pek çok defa 2 bin dolar seviyesine ulaşılacağı tahminleri yapılan altın fiyatlarında görülebilecek olası seviyeler konusunda uzman görüşleri..

''ALTIN FİYATLARININ YÜKSELMESİ İÇİN NEDEN YOK''
Altın Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarının durgun seyrettiği, aşağı yönlü seyrin etkili olacağı dönemde, sözlü müdahalelerle altının düşmesini engelleyici açıklmalar olduğunun görüldüğünü ifade etti. Altın fiyatlarında yüzde 12 oranında yükseliş görüleceği beklentilerinin ağırlık kazandığını kaydeden Yıldırımtürk, geçtiğimiz 1922 dolardan dönen spot altının onsunun şimdi geleceği rakam için 1,912 dolarların konuşulduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.