Altın ve dolar için önemli gün! Fiyatları etkileyebilir! İşte son durum

Altın ve dolar için önemli gün! Fiyatları etkileyebilir! İşte son durum
Fed'in politika faizini 75 baz puan artırması sonrası altın fiyatlarında yön belli oldu. Altında 2 günlük yükselişin ardından bugün geri çekilmeler görülüyor. Bugün 15:45’de yapılacak açıklama fiyatlamalarda oynaklığı artırabilir. Gram altın ve dolar

Altın yatırımcılarının gözü kulağı geçtiğimiz gün açıklanan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararındaydı. Fed politika faizini 75 baz puan artırırken, Fed Başkanı Jerome Powell’ın piyasalara verdiği mesaj sonrası altın fiyatlarında yön belli oldu. Peki altın piyasasında son durum ne? İşte detaylar...

Para ve emtia piyasalarında gözler Fed’in faiz kararındaydı. Fed politika faizini 75 baz puan artırarak 1.50-1.75 aralığına çekti. Ekonomistlerin büyük bir çoğunluğu Fed’in 50 baz puan faiz artırmasını bekliyordu.

Ancak ABD’de enflasyonun 41 yılın rekorunu kırmasının ardından bu hafta piyasalarda Fed’in 75 baz puan faiz artırması fiyatlandı. Bazı kurumların analistleri 75 baz puanlık bir faiz artışını öngörmekteydi.

POWELL’DAN DİKKAT ÇEKEN FAİZ MESAJI

Faiz kararı sonrası açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell temmuz ayı için 50 veya 75 baz puanlık faiz artışı sinyali verirken, “Bu büyüklükteki adımların yaygın hale gelmesini beklemiyorum” dedi. Powell’ın bu ifadesinde önümüzdeki toplantılarda daha büyük faiz artışı yapılmayacağı anlaşıldı. Kritik gelişme sonrası ise altın fiyatlarında yön belli oldu.

ALTIN FİYATLARI 2 GÜNLÜK RALLİ SONRASI GERİ ÇEKİLİYOR!

IKON Menkul tarafından altın fiyatlarıyla ilgili yapılan analizde şu ifadelere yer verildi:

"Altında 2 günlük yükselişin ardından bugün geri çekilmeler görülüyor. Geri çekilmenin devamında 1834 ve 1815 destek olarak izlenebilir. Yukarı yönlü işlemlerde ise 1848 ve 1863 direnç olarak takip edilebilir. Bugün 15:45’de FED Başkanı Powell’ın konuşma yapacağını ve konuşma sırasında fiyatlamalarda oynaklığın artabileceğini de hatırlatalım."

GÖZLER 15.45'TE

IKON Menkul tarafından altın fiyatlarıyla ilgili yapılan analizde şu ifadelere yer verildi:

"FED’in faiz artışı sonrası USDTRY paritesi 17.35 direnci altında fiyatlanıyor. 17.35 direnci altında kalındığı sürece 17.14 ve 16.65 destek olarak izlenebilir. Yukarı yönlü işlemlerde ve 17.35 seviyesi üzeri fiyatlamalarda ise 17.85 ve 18.33 direnç oluşturabilir. Bugün 15:45’de FED Başkanı Powell’ın konuşma yapacağını da hatırlatalım."

DOLAR VE ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Güne 1024 liradan başlayan gram altın 1027 liraya kadar yükseldi. Dolar/TL ise 17.30 TL seviyesinde işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.