Asgari ücrete 'ara zam' gündemde: İşte konuşulan miktar

Asgari ücrete 'ara zam' gündemde: İşte konuşulan miktar
Son aylarda iyiden iyiye artan hayat pahalılığı, asgari ücrette 'ara zammı' gündeme getirdi. Uzmanlar, 6 aylık enflasyon oranının esas alınmasıyla temmuz ayında yapılacak artışın 850 lira olacağını konuşuyor.

Eylül 2020'de başlayıp dört ay süren faiz indirimi serisi ve Rusya'nın ABD ve NATO'yla yaşadığı gerilimde yeni bir perde açarak başlattığı 'Ukrayna'yı işgal' hareketi, halihazırda baskı altında olan Türkiye ekonomisini iyiden iyiye sıkıştırdı. Bu altı aylık süreçte neredeyse her ürüne birbiri ardına zam gelirken, aralık ayında yüzde 50 artışla 4 bin 253 lira olarak belirlenen asgari ücret enflasyon karşısında eridi. Ekonomistler ve işçiler, bir süredir 'asgari ücrete yılda 2 kere zam yapılması' için çağrıda bulunuyor.

Dün de AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu üyesi Nihat Zeybekci'den bu yönde sinyaller geldi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde yer alan habere göre   uzmanlar, asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi hâlinde, 2022'nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın esas alınabileceğini belirtti.

“Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir” görüşü dile getirildi.

 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.