Asgari ücrette 3 formül: Temmuzda zam geliyor! En düşük 5004 TL en yüksek ise...

Asgari ücrette 3 formül: Temmuzda zam geliyor! En düşük 5004 TL en yüksek ise...
Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete temmuz ayında yapılacak zamda. Ocak ayında asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zammın ardından, yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücrete temmuzda da ara zam yapılması beklentisi oluşmuştu.

 Asgari ücrete zamla ilgili hükümetten peş peşe açıklamalar geldi. Gelen bu açıklamalarla birlikte asgari ücrete gelmesi muhtemel zam oranları da belli oldu. Masada 3 formül bulunuyor. Buna göre çalışmalara bakıldığında en düşük formülde asgari ücret 5004 TL olacak. Ancak masadaki diğer formüllerde artış enflasyona göre hesaplanıyor. İşte detaylar...

GÖZLER TEMMUZ AYINDA

GÖZLER TEMMUZ AYINDA 

Milyonlarca kişi temmuz ayında asgari ücrete yapılacak olan zammı bekliyor. 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verisiyle birlikte emekli ve memurların zam oranı netleşecek. Ardından gözler asgari ücrete çevrilecek.

ASGARİ ÜCRETE 3 FORMÜL

ASGARİ ÜCRETE 3 FORMÜL 

Hem çalışanların hem işverenlerin gözü asgari ücrete ara zamma çevrildi. Masada üç formül bulunuyor. Enflasyona endeksli formüller ve devletin prim desteğiyle katkı vereceği zam formülleri de konuşuluyor.

HERKESİN MAAŞI ARTACAK

HERKESİN MAAŞI ARTACAK 

Yasal düzenleme yapılıp Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanmasının yolu açılırsa, milyonlarca çalışanın maaşı değişecek. Asgari ücret artınca, aynı işyerinde sadece bu ücretle çalışanlara değil, daha yüksek maaş alanlara da zam kapısı açılacak. .

1- ENFLASYON FORMÜLÜ UYGULANIRSA...

1- ENFLASYON FORMÜLÜ UYGULANIRSA... 

Ara zam için 6 aylık enflasyon formülü uygulanırsa asgari ücret yüzde 39.67 artışla net 5 bin 940 liraya çıkabilecek.

2- FARK YANSITILIRSA 

Yüzde 2.97'lik Haziran enflasyonu tahminine göre yıllık enflasyon yüzde 75.25 çıkabilecek. Enflasyon farkı formülü uygulanırsa asgari ücrete yüzde 24.75 (75.25- 50.5) oranında zam konusu olacak. Net asgari ücret de bu formülle 5 bin 306 lirayı bulacak. .

3- PRİM DESTEĞİ

3- PRİM DESTEĞİ 

Halen brüt asgari ücret içerisinde 750,60 liralık prim kesintisi bulunuyor. İşveren açısından da 875,70 liralık prim maliyeti var. Asgari ücretliden hiç prim kesintisi yapılmasa, işveren zam yapmadan işçinin geliri 5 bin 4 liraya çıkıyor. Hem prim desteği hem de işverenin yapacağı artışı içeren bir ara zam formülü uygulanabileceği de konuşuluyor. .

NUMAN KURTULMUŞ DA DUYURMUŞTU

NUMAN KURTULMUŞ DA DUYURMUŞTU 

Asgari ücret Temmuz zammı  için AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklama gelmişti. Kurtulmuş, Temmuz zammı ile ilgili alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacağını belirterek, "Çalışmalar yapılıyor inşallah temmuz ayıyla birlikte sabit gelirlinin alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacaktır" dedi. .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.