BALIK FİYATLARI TEZGAHTA UÇUYOR

BALIK FİYATLARI TEZGAHTA UÇUYOR
Gıda ve tarım sektöründeki aracı sorunu, her ürünün üretim fiyatı ile tüketiciye ulaşan fiyatlar arasında uçurum yaratmaya devam ediyor. Ülke genelinde birçok üründe olduğu gibi balıkta da işin emeğini çekenlerden 4 liraya alınan balıklar 30-35 liraya vat

Tarımdaki aracılık düzeni ucuz balığın da düşmanı. Tarladaki ürünlerde olduğu gibi balığın denizden tezgâha ulaşmasında da aracıların yer alması, vatandaşın balığı 4-5 kat daha pahalıya tüketmesine yol açıyor. Mersin Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sakın, kendilerinden 4 TL'ye alınan balığın 35 TL'ye satılmasına tepki gösterdi.

Devlet konuya el atmalı

Mersin Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın, “20 liraya aldıkları balık kabzımalların elinde 60-80 liraya çıkıyor. Bizden keserbaş barbunu 45 liraya alışları var, tezgâhta 150 liraya çıkıyor. Yazıktır, günahtır. Kubbes 4 lira, 4 liraya balık olur mu? Bizden aldıkları ucuzluk vatandaşa da yansısın ama yansımıyor. 4 liraya balık satıp nasıl para kazanacağım? Vatandaşın ulaştığı en kötü balık 40-50 lira. Yiyemiyorlar. Niye vatandaşa yansıtamıyoruz biz bunu. Bu balığı vatandaşın daha ucuz yemesi lazım. Biz bir an önce devletin bu balık satışlarıyla ilgili konuya el atmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Biz de üreticiyiz

Sakın, diğer taraftan da vatandaşa yansıyan pahalılıkta yüksek mazot fiyatlarının etkili olduğuna dikkat çekti. Kendisinin sattığı balığın içinde mazotu, işçisi, yağı, kumanyası, halatı, ağı gibi birçok masrafı olduğuna vurgu yapan Yalçın, “Birçok balıkçı borçlu. Biz de üreticiyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.