Başbakan Konuştu, Dolar Yükseldi

Başbakan Konuştu, Dolar Yükseldi
Başbakan Konuştu, Dolar Yükseldi Bankası'nın müdahalesiyle düşen dolar, Başbakan'ın açıklamaları sonrası yeniden 2,74'ü aştı.
Siyasi parti liderlerinden erken seçimin biraz daha ön plana çıktığı yönünde açıklamalar gelmesi, Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından saldırı olaylarının devam etmesi ve son olarak bu sabaha karşı Türk savaş uçaklarının Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmasının ardından dolar/TL güne yükselişle başladı.

ZİRVEYİ GÖRDÜ

Dün akşam piyasa kapanışı öncesi 2.73'ün hemen altında işlem gören kur bu sabah 2,74'ün üzerine çıktı. Dolar 2,7489'a kadar yükselerek 5 haftanın zirvesini gördü.

MERKEZ BANKASI MÜDAHALE ETTİ

Merkez Bankası'nın döviz depo faiz oranının dolar için yüzde 3.5'tan yüzde 3'e indirildiğini açıklamasıyla kur kademeli olarak 2,73'ün altına geriledi.

BAŞBAKANIN SÖZLERİ ATEŞİNİ YÜKSELTTİ

Ancak Başbakan Davutoğlu'nun bugün yapılan oparasyonların bir süreç olduğunu belirtmesi sonrasında dolar yeniden 2,74'ü aştı. TL, dolar karşısında yüzde 3'ün üzerinde değer kaybı ile seçimden bugüne en yüksek haftalık değer kaybını yaşıyor.

TERÖRÜN ETKİSİ

Haftaya 2.6550 civarında başlayan dolar/TL hafta boyunca hem koalisyon görüşmelerine, hem de Suruç'taki patlamanın ardından artan güvenlik endişeleriyle neredeyse her gün gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışarak yukarı yönlü bir trend izledi.

Kaynak:Sondakika

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.