Bitcoin 50 bin dolar sınırına dayandı

Bitcoin 50 bin dolar sınırına dayandı
Sanal para birimi Bitcoin Pazar günü 50 bin dolar sınırına dayandı. Şu sıralarda 48 bin 800 dolar civarında olan Bitcoin'in artışı sürüyor.

Sanal para birimi Bitcoin Pazar günü 50 bin dolar sınırına dayandı. Şu sıralarda 48 bin 800 dolar civarında olan Bitcoin'in artışı sürüyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin'in Wall Street ve Main Street tarafından kabul edilmesiyle birlikte değer hızı gittikçe artıyor. Pazar günü 49 bin 714 doları gören Bitcoin, şu sıralar 48 bin 800 dolar civarında seyrederek 50 bin sınırına dayandı. Para birimindeki değer artışı ise yılbaşından bu yana yüzde 70 oldu.

Bitcoin'deki bu rekor değer artışı başta Bitcoin olmak üzere diğer pek çok sanal para biriminin routin bir ödeme aracı olarak benimsenmeye başlanması ve de giderek yaygınlaşması sonucu oldu.

BNY Mellon geçtiğimiz hafta müşterilerinin digial varlıklarını tutabileceği, transfer edebileceği ve işlem yapabileceği bir birim kuracağını açıklamıştı.

Elon Musk'ın kurucusu olduğu Tesla şirketi ise 1.5 milyar dolar Bitcoin satın aldıklarını ve ürettiği elektrikli arabalar için bir ödeme aracı olarak Bitcoin'in geçerli olacağını açıklamıştı.

Cuma günü Kanadalı Ontario Güvenlik Komisyonu ise dünyanın ilk Bitcoin ticaret fonunun oluşturulacağını duyurdu.

Ocak ayında ise dünyanın en büyük varlık yöneticis BlackRock Inc iki yatırım fonu için Bitcoin'in de geçerli olacağını söylemişti.

Kredi kartı devi Mastercard da Bitcoin başta olmak üzere sanal para birimlerinin destekleneceğini duyurmuştu.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.