Cep faturaları düşüyor!

Cep faturaları düşüyor!
Cep telefonu, sabit telefon ve internet abonelerinin sürpriz faturalarla karşılaşmalarını önlemek için getirilen "faturalarda üst sınır" uygulaması yarın başlayacak.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu-kablo TV abonelerinin beklemedikleri yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşamalarının önüne geçmek için getirilen "fatura üst sınırı" uygulamasına yarından itibaren başlanacağını bildirdi.
Uygulama kapsamında faturalara, tüketicinin tercihi doğrultusunda aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilebileceğini belirten Yıldırım, "Fatura 100 lira olunca aboneye ücretsiz uyarı mesajı gönderilecek" dedi.
İşletmeci ile abone arasındaki sözleşme çerçevesinde, aylık üst sınırı daha düşük ya da daha yüksek miktarda belirleme imkanının da bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
“Telefon, internet veya TV abonelik hizmetlerinin kullanımına bağlı olarak fatura miktarı aylık olarak belirlenmiş olan üst sınıra ulaştığında aboneler ücretsiz kısa mesajla uyarılacak. Ayrıca fatura üst sınır tercihinde bulunan tüm aboneler fatura tutarlarını ücretsiz olarak sorgulayabilecekler. Fatura üst sınırı uygulaması tüketicinin korunması açısından büyük önem taşıyor. Bu uygulamayla vatandaşların elektronik haberleşme hizmetlerini kullanırken karşılaşabilecekleri fatura şokları önlenecek ve aylık fatura tutarlarının aboneler tarafından kontrol edilmesine imkan sağlanacak. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.