Çin 2009'dan bu yana en düşük büyümesini gerçekleştirdi

Çin 2009'dan bu yana en düşük büyümesini gerçekleştirdi
Çin ekonomisi bugün açıklanan verilerde yüzde 6.9 ile küresel ekonomik krizin başlangıcından bu yana en düşük büyüme oranını kaydederek, politika yapıcıların üzerindeki faizleri indirme ve ek parasal destek önlemleri alma baskısını artırdı.
 Çinli liderler küresel piyasaları sürpriz yuan devalüasyonu ve sert iniş korkularını artıran borsa düşüşleri sonrası ekonominin kontrolleri altında olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Ekonomistler Çin ekonomisinin yüzde 6.8 büyümesini ve ikinci çeyreğin yüzde 7'lik oranının altına inmesini bekliyordu.
YAVAŞ YAVAŞ ORTAYA ÇIKACAK

Bu rakam aynı zamanda 2009 yılının ilk çeyreğinde kaydedilen yüzde 6.2'lik büyümeden bu yana en düşük seviye olarak kayda geçti. Yine de birçok ekonomist Çin'deki yavaşlamanın aniden olmayacağını ve yavaş yavaş ortaya çıkacağını tahmin ediyor.

DÜNYAYI ETKİLİYOR

Çin'deki yavaş ekonomik büyüme küresel piyasaları da yakından etkileyecek. Dünyanın üretim üssü konumunda bulunan Çin'deki ekonomik yavaşlık global anlamda bir durgunluğa işaret etmesi açısından önem taşıyor. Sabah saatlerinde ise dolar/TL 2.90'nın hemen altında işlem görüyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.