Diyanet’in rekor bütçesi evliliğe

Diyanet’in rekor bütçesi evliliğe
Diyanet İşleri Başkanlığı’na yaklaşık 7 milyar TL olarak belirlenen rekor bütçesinin çocuk destek merkezleri, sevgi evleri ve velilere verilecek diğer eğitime harcanacak
2017 bütçesi içinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na 6 milyar 867 milyon 117 bin TL ayrıldı.Başkanlık rekor bütçesini nasıl kullanacağına ilişkin hazırladığı performans programında ilginç başlıklar yer aldı.


 Programda öne çıkan başlıklar özetle şöyle:


*Aile, engelli ve ticarete yönelik ilmihaller hazırlanacak. Ayrıca daha çok Fas, Cezayir, Tunus, Sudan gibi bazı Afrika ülkelerinde yaygın Maliki mezhebi ile Irak, Kuveyt, Bahreyn ve Suudi arabistan’da mensupları bulunan Hanbeli Mezhebi’ne yönelik de birer ilmihal hazırlanacak. Bunun için 1 milyon 500 bin TL kaynak ayrıldı.
3 milyon TL’ye konuya göre tasnif edilmiş bir Kuran tefsiri hazırlanacak.


Suç mağduru, suça sürüklenen çocuklara değerler eğitimi Öncelikle personel ve ailesine evlilik ve aile ile ilgili eğitimler verilecek; sonrasında bu uygulama halka yönelik olarak yaygınlaştırılacak.


Suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklara özgü oluşturulan çocuk destek merkezleri, devlet korumasındaki çocukların kaldığı sevgi evleri, ortaöğretim kurumları ve 4-6 yaş grubu çocukların velilerine yönelik değerler eğitimi verilecek.


“İslam’ın gençler tarafından doğru anlaşılmasını sağlamak” için gençlerin din algısına yönelik çalışmalar yapılacak.
Yurtdışında yaşayan Müslümanlarla, “dini ve kültürel bağların kuvvetlendirilmesi” için radyo ve televizyon programları yapılacak.


Fetva dil ve üslubuna yönelik yeni kriterler belirlenecek ve buna yönelik bir rehber hazırlanacak. Verilen fetvaların değerlendirileceği bir çalıştay yapılacak.
“İslam’ın doğru anlaşılması” için başkanlığın hizmet alanları ile igili kısa film yarışması düzenlenecek, hazırlanan filmler televizyonlarda, internette yayınlanacak.
“Toplumun tüm kesimlerine ulaşmak” maksadıyla radyo tiyatroları hazırlanacak.


Yurtdışındaki vatandaşların ve Müslümanların çocuklarının gelişimi için mahallinde değerler eğitimi, din eğitimi ve erdemli gençlik projesi uygulanacak.
“Birlik ve beraberliği tehdit eden unsunların” belirlenmesi için çalıştaylar yapılacak ve problemlerin çözümüne yönelik konferanslar, sempozyumlar düzenlenecek.
Din görevlilerine, “toplumsal problemlerin önlenmesine” yönelik eğitimler verilecek.


Türkiye’de, “dini ve ahlaki eksiklikler neticesinde” ortaya çıkan terör olaylarına ilişkin vaaz ve hutbeler verilecek.
Belirli bölgelerde cami, Kuran kursu hizmet binaları yenilenecek ve taziye evleri hazırlanacak.


Üniversitede Kuran kursu


Suriyeli mültecilerin yaşadığı yerlerde aile ve dini rehberlik büroları kurulacak. Bunların sosyalleşmesi maksadıyla çeşitli mekânlar hazırlanacak, geziler ve konferanslar düzenlenecek.
Kuran öğrenimini yaygınlaştırmak için kamu spotları hazırlanacak. Sosyal tesis ve mekânlarda ve üniversite kampuslarında yaz Kuran kursları düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.