Dolar için kritik viraj, Fed tarihi düşüşü işaret ediyor

Dolar için kritik viraj, Fed tarihi düşüşü işaret ediyor
Fed’in faiz kararı öncesi doların dokuz aylık dönemde yükseldiği, faiz artışının ardından ise düşüşe geçtiği görüldü.

Fed’in aylardır devam eden tartışmalara son verip 40 yılın zirvesinde seyreden enflasyonla mücadele kapsamında yarınki toplantıda faiz artışına gitmesi bekleniyor.

Piyasalar ise Fed’in bu sene 7 kez faiz artırması öncesi fiyatlanmaya başladı.

ORTALAMA YÜZDE 4.1 GERİLEDİ

Bloomberg HT'nin ABD Merkez Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası’na dayandırdığı verilere göre,  doların Federal Açık Piyasa İşlemleri Komitesi'nin (FOMC) önceki 4 sıkılaştırma döngüsünde ortalama yüzde 4.1 gerilediğini gösteriyor.

''YÜKSELMEKTEN ZİYADE DÜŞTÜ''

Commonwealth Bank of Australia Stratejistleri “Tarih, FOMC’nin sıkılaşma dönemlerinin özellikle ilk aşamasında doların yükselmekten ziyade düştüğünü gösteriyor” değerlendirmesini yaptı.

Stratejistler yatırımcıların faiz artışını küresel büyümede iyileşme göstergesi olarak değerlendirdiğini ve bu dönemde genelde emtia ve Asya para birimlerinin dolar karşısında yükseldiğini belirtti.

''DOLARDA DAHA FAZLA YÜKSELİŞ GÖRÜLEBİLİR''

Ancak dolarda yükseliş bekleyenler de var. Fed’in yarın akşam beklenenden daha şahin tonda söylemi dolarda yukarı yönlü etkiye neden olabilir. Melbourne’deki Capital.com’dan Brian Gould yüksek getirili para birimlerinin orta vadede ilgi çekici olabileceği ve dolarda daha fazla yükseliş görülebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.