Dolar ve euroda son durum: Düşüş sürüyor

Dolar ve euroda son durum: Düşüş sürüyor
Döviz kurlarında iki gündür yaşanan gerileme hafta ortasında da devam ediyor. Bu sabah saatleri itibariyle dolar ve euro, Türk lirası karşısında yüzde 2'yi aşan değer kaybı yaşıyor.

Türk lirası, hafta başındaki kabine toplantısının ardından açıklanan tedbirlerle değer kazanmaya devam ediyor. Pazartesi günü yüzde 23, dün yüzde 6 gerileyen dolar/TL, bu sabah da yüzde 2'yi aşan düşüşle 12,30'lu seviyelerde. Benzer şekilde euro/TL'de de 14'ün altı görüldü. 

18,40 zirvesi ile dün gün içi görülen en düşük seviye olan 12,56 baz alındığında, dolar/TL'deki düşüş yaklaşık yüzde 32'yi buldu.

Kurlarda gün içinde yaşanan gelişmeler şöyle:

08:44 - Dolar 12,29, euro 13,88 seviyesinde.

08:30 - Dolar/TL 12,17, euro/TL 13 82 dolaylarında.

BAKAN NEBATİ: KURLARDAKİ KÖPÜK GİTTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşam TRT yayınında yaptığı açıklamalarında kurda köpüklerin gittiği, gerçek fiyatlamanın oluştuğu bir noktaya doğru gidildiğine işaret etti ve kurun iyi bir yerlerde dengeye geleceğini söyledi.  

Nebati, şunları kaydetti:

"Son birkaç aydır kur ataklarıyla ilgili yaşanan gelişmeler ve buna ilişkin yapılan yorumlar aslında normal olmayan bir şeyin tartışmasıydı, şimdi normale döndük. Reel sektörün, ekonomik aktivitede bulunan aktörlerin önünü görebileceği çok önemli bir sürece girildi.

'SICAK PARA SEVMİYORUZ'

Özellikle önümüzdeki yıl, bunun semerelerini çok açık bir şekilde göreceğimiz bir yıl olacak Sıcak para biz sevmiyoruz, istemiyoruz. Çünkü sıcak paranın ne zaman geleceği belli fakat ne zaman gideceği belli değil. Bu giderken de ne tür tahribatlar yapacağını da birçok defalar gördük, yaşadık.

Yeni ekonomi modeli, yenilenmiş altyapı ve lojistik avantajları, dinamik reel sektörü, siyasi istikrar ve kapsayıcı kurumlarıyla, serbest kambiyo rejimine tam bağlılıktan vazgeçmemesiyle, ekonomik politikalarını daha şeffaf ve öngörülebilir düsturu ile, dengeli ve sürdürülebilir bir maliye politikasıyla piyasadaki oynaklığı azaltmaya yönelik makro ihtiyati tedbirlerle ve piyasa beklentilerini iyileştirecek reel sektörün önünü daha iyi görmesini sağlayacak bir model."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.