Dolar, yeni haftaya yükselişle başladı

Dolar, yeni haftaya yükselişle başladı
Para piyasalarında Fed'in temmuzda yüzde 70 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı ihtimaliyle fiyatlanırken dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başladı.

ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verileri piyasalarda 100 baz puanlık faiz artışını gündeme getirse de, şahin duruşlarıyla bilinen bazı Fed yetkililerinin söz konusu fiyatlamaya ilişkin açıklamaları 75 baz puanlık beklentilerin yeniden güçlenmesine neden oldu.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, temmuz toplantısında 100 baz puan, bu yılki diğer 3 toplantıda ise daha az faiz artışına gitmenin, temmuzda 75 baz puan ve yılın geri kalan toplantılarında daha fazla faiz artışına gitmekten çok fazla fark yaratmayacağını belirtti.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte serbest piyasada 17,41 liradan alınan dolar 17,45 liradan satılıyor. 17,55 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 17,64 lira olarak belirlendi.

Geçen hafta perşembe günü, kapanışta doların satış fiyatı 17,4920 lira, avronun satış fiyatı ise 17,4490 lira olmuştu.

BÜTÇE DENGESİ TAKİP EDİLECEK

Analistler, bugün yurt içinde özel sektörün yurt dışı kredi borcu ve bütçe dengesi verilerinin takip edileceğini, yurt dışında ise veri gündeminin sakin olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.