Dolar yükselişe geçti

Dolar yükselişe geçti
Piyasalarda, Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelere dair olumlu haber akışının yanı sıra risk iştahının devam etmesiyle dolar/TL yükselişini sürdürdü.

İstanbul'da dün Rusya ve Ukrayna temsilcileri arasında gerçekleştirilen görüşmelere katılan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Kiev ve Çernigiv yönlerinde askeri eylemlerini azaltmaya karar verdiklerini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da müzakere sonuçlarının liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterli olduğunu ifade etti.

Müzakerelerden gelen haberlerin barış yolunda iyimserliği artırmasıyla birlikte risk iştahının devam etmesi sonrası İstanbul serbest piyasada 14,6420 liradan alınan dolar 14,6440 liradan satılıyor. 16,2730 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 16,2750 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,59 lira, avronun satış fiyatı ise 16,17 lira olmuştu.

RİSK ALGISINI TÖRPÜLEDİ

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel pay piyasaları için başlıca risk unsuru olmaya devam etse de müzakerelere ilişkin olumlu haberlerin risk algısını törpülediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.