Dolarda Fed etkisi

Dolarda Fed etkisi
Piyasalarda, Rusya'ya yönelik daha fazla yaptırım beklentileri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında "hızlı ve düzenli" sıkılaşmaya gideceği endişeleri ile negatif bir seyir izlenirken dolar/TL güne sınırlı yükselişle başl

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler, fiyatlamalara yön veren temel risk unsuru olmayı sürdürürken ABD ve Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıklayacağı beklentileri risk algısını artırıyor.

Bu durum enflasyonist endişeleri de beslemeye devam ederken, merkez bankaları cephesinde dün Fed yetkililerinden gelen "şahin" açıklamalarla tahvil piyasasından çıkış hızlandı, dolar endeksi güçlendi.

DOLARDA SON DURUM

Yaşanan gelişmeler sonrası İstanbul serbest piyasada 14,74 liradan alınan dolar 14,73 liradan satılıyor. 16,0370 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 16,0390 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,71 lira, avronun satış fiyatı ise 16,1450 lira olmuştu.

PİYASADA HAREKETLİLİK HIZLANACAK

Analistler, tutanaklarda mayıs ayı toplantısında faiz artırımları ve bilanço küçültme konusunda izlenecek yola dair ipuçlarının aranacağını söyledi. Piyasada, Fed'in yüzde 80 ihtimalle mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını aktaran analistler, söz konusu olasılığın artması ile piyasalardaki oynaklığın hızlanabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.