Dolarda Rusya-Ukrayna savaşı ve Fed tedirginliği: Negatif bir seyir izleniyor

Dolarda Rusya-Ukrayna savaşı ve Fed tedirginliği: Negatif bir seyir izleniyor
Piyasalarda, Rusya'ya yönelik açıklanan yeni yaptırımlar ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının para politikasında agresif sıkılaşma beklentilerini güçlendirmesi ile negatif bir seyir izlenirken, dolar/TL güne sınırlı yükseliş b

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler, fiyatlamalara yön veren temel risk unsuru olmayı sürdürürken Rusya'ya yönelik ABD ve Batılı ülkeler tarafından bir süredir açıklanması beklenen yeni yaptırımlar sonrası risk algısı arttı.

Enflasyonist endişeleri besleyen bu gelişmelerle yatırımcıların merkez bankaları cephesinden gelen açıklamalara duyarlılığı da arttı. Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) mart ayı toplantı tutanaklarında 9 trilyon dolarlık bilançonun küçültme sürecine ilişkin önemli sinyaller verildi. Tutanaklarda, yetkililerinin çoğunun, bu yıl içinde bir ya da daha fazla 50 baz puanlık faiz artırımına gidilmesi ve aylık 95 milyar dolarla bilanço daraltma sürecinin başlamasının uygun olduğu yönünde görüş bildirdiği belirtildi.

DOLARDA SON DURUM

Yaşanan gelişmeler sonrası İstanbul serbest piyasada 14,73 liradan alınan dolar 14,74 liradan satılıyor. 16,0830 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 16,0850 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,71 lira, avronun satış fiyatı ise 16,0940 lira olmuştu.

NEGATİF BİR SEYİR İZLENİYOR

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında açıklanan yeni yaptırımların müzakere umutlarını azalttığını ve Fed'in para politikasında agresif sıkılaşmaya gideceği endişelerinin güçlendiğini belirterek, bu gelişmelerle küresel piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.