Dolarda son durum

Dolarda son durum
Piyasalarda, jeopolitik riskler ve para politikalarının seyrine ilişkin yönlendirmeler dolar/TL üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında müzakere umutlarını azaltan açıklamalar ve devreye alınan yaptırımlar, başta emtia fiyatları olmak üzere piyasalarda oynaklığı artırıyor.

Diğer taraftan ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin para politikalarında hızlı sıkılaşma sinyalleri vermesi, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) da yükselen enflasyon karşısında Fed’in bu şahin duruşunu takip edeceği beklentileri piyasalarda risk iştahını artırıyor.

DOLARDA SON DURUM

Yaşanan gelişmeler sonrası İstanbul serbest piyasada 14,8320 liradan alınan dolar 14,8340 liradan satılıyor. 16,2480 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 16,2500 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 14,8530 lira, avronun satış fiyatı ise 16,3600 lira olmuştu.

GÖZLER ABD'DE

Analistler, bugünün veri gündeminde ise ABD'de açıklanacak dış ticaret dengesi, toptan eşya stokları ve Dallas Fed İmalat Endeksi'nin öne çıktığını ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.150 ve 2.130 seviyelerinin destek, 2.195 puanın direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.