Dolarda yön arayışı sürüyor

Dolarda yön arayışı sürüyor
Piyasalarda, artan jeopolitik risklerin enflasyonist baskıları beslemesi ve merkez bankalarının para politikalarında hızlı sıkılaşma beklentileriyle dolar/TL'de yön arayışı sürüyor.

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler ve bu kapsamda açıklanan karşılıklı yaptırımlar piyasa fiyatlamalarına yön veren temel faktör olmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Rusya'yı, Cenevre merkezli İnsan Hakları Konseyi üyeliğinden çıkarırken, ABD Senatosu da ABD'nin Rusya ve Belarus ile normal ticari ilişkilerini askıya almasını öngören yasa tasarısını onayladı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü açıklanan toplantı tutanakları ve yetkililerin sözle yönlendirmeleri ile mayıs ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına gidileceği ve aylık 95 milyar dolarlık bilanço küçültme sürecinin başlayacağı beklentileri güçlendi.

Merkez Bankası yıl sonu dolar kuru beklentisi yükseldiMerkez Bankası yıl sonu dolar kuru beklentisi yükseldi

DOLARDA SON DURUM

Yaşanan gelişmeler sonrası serbest piyasada 14,7430 liradan alınan dolar 14,75 liradan satılıyor. 16,0170 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 16,0190 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,73 lira, avronun satış fiyatı ise 16,0680 lira olmuştu.

BASKIYI ARTIRIYOR

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmelerin yakından takip edileceğini belirterek, Merkez bankaların şahinleşen duruşlarının da baskıyı artırdığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.