Domateste 7 lira kâbusu

Domateste 7 lira kâbusu
Domates fiyatları bazı tezgahlarda 5-7 TL aralığına kadar çıktı.Sofraların vazgeçilmezi domates el yakıyor. Sera ürünlerinin tükenmesi, hava sıcaklarının artması ve 'ara boşluk' dönemi nedeniyle domates fiyatları bazı tezgahlarda 5-7 TL aralığına kadar çı
Fiyatların Çanakkale ve Marmara'daki tarla ürünlerinin pazara girmesiyle 15 gün içinde tekrar normal seviyelerine düşmesi bekleniyor.

Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan fiyat artışlarının yaklaşan Ramazan ayıyla ilgisi olmadığını söyledi. Son günlerde domates fiyatlarında bir yükseliş yaşandığını kaydeden Er, "Sera ürünleri tükendi, tarlalardan da henüz az ürün geliyor. Fiyat artışlarındaki en büyük neden bu" dedi.

Bugün pazarlarda kilosu 1 lira 50 kuruşa satılan domatesin perakende sektöründe vatandaşın sofrasına gelene kadar 5 ile 7 lira arasına kadar yükseldiğine dikkat çeken Er, perakende sektöründe yasa oluşturulmasının şart olduğunu söyledi.

15 GÜNE DÜŞER

Türkiye Sebzeciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman ise 40 yıldır üretici olduklarını ve şimdiye kadar fiyat artışlarının hep kuraklık nedeniyle olduğunu belirtti. Ancak bu sene durumun farklılaştığını kaydeden Çakman, "Maalesef bu sene önceki dönemdeki yağışlardan dolayı özellikle Antalya ve Mersin bölgesindeki ürünlerde çürüme oldu. Ürünler azaldı ve fiyatlarda artış oldu, 5-6 liralara kadar çıktı" dedi.

Fiyatların Çanakkale ve Marmara Bölgesi'ndeki ürünlerin hasadı ile birlikte düşeceğini ifade eden Çakman, 15 gün içinde normalleşmesini beklediklerini ifade etti.

İHRACAT BÖLGELERİ KAYDI

Antalya Toptancı Hali Şube Müdürü Rıza Uysal da her yaz aylarında oluşan on beş günlük "ara dönem" ve artan hava sıcaklıklarının ürünleri olumsuz etkilemesinin domatesteki fiyat artışının temel nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Uysal, ayrıca "sera üretiminin durması ve hava sıcaklıkları kaliteli üretime engel oldu. İhracat Bursa, Amasya, Samsun, Denizli ve Aydın bölgelerine kaydı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.