Döviz kurlarında belirsizlik sürüyor: Dolar ve euroda yeniden sert yükseliş

Döviz kurlarında belirsizlik sürüyor: Dolar ve euroda yeniden sert yükseliş
Dolar ve euro kurunda belirsizlik ve yükseliş "Dolar Korumalı TL mevduat" sisteminin uygulamaya konması ile de sona ermedi. Sistemin duyurulmasıyla düşüşe geçen doların yeniden yukarı tırmandığı görüldü.

AKP Genel Başkanı ve Erdoğan'ın "Faiz neden, enflasyon sonuç" açıklamalarıyla birlikte Merkez Bankası'nın 4 ayda 500 baz faiz indirimine gitmesinin ardından Türk lirası dolar karşısında hızla değer kaybetti. 

Eylül ayında 8.30 lira seviyelerinde olan doları Kasım ayında 13 liranın üzerine demir attı. Aralık ayında ise dolar kuru 18 liranın üzerine çıktı. Türk lirasının tarihi değer kaybı üzerine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz" diyerek yeni uygulamayı duyurdu. 

Ancak kurda başlayan düşüş kalıcı olmadı. Döviz kurlarında ani dalgalanmalar ve belirsizlikler bugün de sürüyor. 

DOLAR VE EURO YENİDEN YÜKSELİŞTE

Dolar kuru bugüne yüzde 2,35 yükselişle 12.07 TL seviyesinden başladı. Euro ise sabah saatlerinde yüzde 2.33 yükselişle 13,6527 TL'den işlem gördü.

 Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati geçtiğimiz akşam katıldığı bir TV programında "Köpük daha tam gitmedi gitmeye başladı bir yere doğru gidiyoruz" dedi. Nebati aynı programda piyasaları şaşırtcak yeni adımlar atacaklarını ifade etti. 

SAAT 14:07 - DALGALANMA SÜRÜYOR 

Bugüne 12.07 seviyesinde başlayan dolar kuru daha sonra gelen alımlarla 12.39 TL seviyesine kadar yükseldi. Euro ise yüzde 4,24 yükselişle 13.99 TL seviyesinde işlem görüyor.

SAAT 15:15 - DOLAR VE EURO'DAKİ SERT YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

 Bugüne 12.07 seviyelerinde başlayan dolar kurundaki sert yükseliş sürüyor. Dolar ve euro'daki yükselişler yüzde 5'i aştı! Euro yüzde 5 yükselişle 14 TL'yi aşarken, dolar kuru da yüzde 5,30 yükselişle 12.50 seviyesini gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.