Ekmek ve simidin fiyatı artacak mı?

Ekmek ve simidin  fiyatı artacak mı?
İstanbul'da son günlerde toplu taşımadan akaryakıta, taksilerden, vapurlara kadar çok sayıda kaleme zam yapılmıştı. Şimdi ise yeni bir zam talebi doğdu. Ekmek ve simit üreticileri maliyetlerinin çok fazla arttığını belirterek 25 kuruş zam talep ettik

İstanbullular hemen hemen her gün yeni bir zam haberi alırken yeni bir zam talebi doğdu. Fırıncılar Odası ve Simitçiler Odası maliyetlerinin çok fazla arttığını belirterek 25 kuruşluk zam talep etti. Buna göre simitçiler yüzde 14 ekmek üreticileri ise yüzde 20 oranında zam talep etmiş oldu. Zammın gerçekleşip gerçekleşemeyeceği ise merak ediliyor.

Zam talebinde bulunduk

Ekmek zammının gündemde olduğunu ancak yetkililerden fiyat alınamadığını söyleyen İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, "Şu an da İstanbul’da ekmek 1.25 TL’den satılıyor. 25 kuruşluk zammı talep ettik ancak şartlar uyuşmadı. Bir zam talebimiz mevcut. Dosyayı yetkili merkeze gönderdik inceleniyor. Daha cevap gelmedi" dedi.

Maliyetler çok fazla arttı

Ekmek maliyetlerinin çok fazla arttığını da sözlerine ekleyen Çetin, “Maliyetler çok fazla arttı. Fiyatlar maliyetini ancak kurtarıyor. Ancak yeterli değil. Un,maya, işçilik, doğalgaz, elektrik bu kalemlerin hepsi çok fazla arttı. “ifadelerini kullandı.

Simit 2 TL olacak

Simit fiyatlarının da ilerleyen günlerde artacağını belirten İstanbul Simitçiler Odası Başkanı Ali Yücel ise yaptığı açıklamada, "Zam gelecek ama henüz bir işlem yapılmadı. Sonbahar itibari ile bir zam bekliyoruz. 1.75 TL’ye satılan simit 2 TL olacak. Maliyetlerimiz çok arttı ama o kadar zam yapamıyoruz. Susam fiyatları, doğalgaz fiyatları aldı başını gidiyor" ifadelerini kullandı.

Poşetli ürünlere yüzde 40 zam

İstanbul’da taksilere, otobüslere, dolmuşlara, suya, otoparka gelen zamların ardından bir fiyat artışı da Halk Ekmek’te gerçekleşti. İBB iştiraki Halk Ekmek’te poşetli ürünler yüzde 40’a varan oranlarda zamlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan belediye yöneticileri, ilerleyen süreçte zam ile ilgili bilgilendirmede bulunacaklarını belirtti. Ancak İBB iştiraklerinden Halk Ekmek'te, önceden bilgilendirme olmaksızın zamlı tarifeye geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.