Elektrik faturalarında yeni dönem: Kademeli tarife uygulamasına geçiliyor

Elektrik faturalarında yeni dönem: Kademeli tarife uygulamasına geçiliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturalarında kademeli tarife uygulamasına geçileceğine açıkladı.

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmelerinin ikinci gününde; TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kesin hesapları ve bütçeleri ele alındı.

AKP, İYİ Parti, MHP, HDP ve CHP tarafından yapılan konuşmaların ardından TBMM Başkanvekili Haydar Akar, birleşime ara verdi. Birleşimin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sunumunu yaptı.

Fatih Dönmez, “Akaryakıt fiyatlarına bakacak olursak, ülkemiz AB ülkeleri içinde ÖTV'nin sıfırlanmasından önce dahi akaryakıttan en az vergi alan yedinci ülke konumundayken Eşel mobil uygulamasıyla sıfırlanan ÖTV ile, akaryakıtta KDV hariç vergi almayan tek ülke haline gelmiş oldu. Söz konusu AB ülkelerinde alınan vergi oranları yüzde 42 ile yüzde 60 arasında değişmekte iken ülkemizde bu oran yaklaşık yüzde 15,2’dir. Alınan bu önemler sayesinde Avrupa’da vatandaşlarına konutlarda en ucuz doğal gaz sunan ülkenin Türkiye olduğunu, elektrikte ise en ucuz ikinci ülke konumunda olduğumuzu görmekteyiz” diye konuştu.

Muhalefet milletvekillerinden gelen tepkiler üzerine Bakan Dönmez, “Avrupa’nın en ucuz enerji kullanan ülkelerden birisi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

KADEMİLİ TARİFEYE GEÇİLİYOR

Dönmez, "Önümüzdeki yıl itibarıyla uygulamaya koymayı hedeflediğimiz kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az bedel ödeyeceklerdir. Bu sayede meskenlerde elektrik kullanımında tasarruf miktarı da artmış olacaktır. Bununla birlikte, dar gelirli vatandaşlarımıza aylık 150 kWh’e kadar elektrik tüketim desteği devletimiz tarafından sağlanmaktadır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.