Emekliler bayram ikramiyesini bekliyor! Zam olacak mı? Gözler Erdoğan'da!

Emekliler bayram ikramiyesini bekliyor! Zam olacak mı? Gözler Erdoğan'da!
Emekli ikramiyelerinde zam bekleniyor. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Emekliler bayram ikramiyelerinde artış bekliyor. Gözler Kabine toplantısına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevrildi. Erdoğan kamuoyu ile

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın yoğun bir gündemle toplanacak. Bölgesel gelişmelerin öncelikli olarak konuşulacağı toplantıda, ekonomiye ilişkin gelişmeler de masaya yatırılacak. Kabine'de emeklilerin bayram ikramiyesine zam beklentisi de gündemde olacak.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, son toplantılarda olduğu gibi yine Kabine'nin gündemindeki öncelikli başlıklarından biri olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda, taraflar arasındaki son durum ele alınacak.

Türkiye'nin iki ülke liderini bir araya getirmek ve kalıcı ateşkesi sağlamak için yürüttüğü diplomatik çabalar değerlendirilecek.

BAKÜ-ERİVAN BARIŞ SÜRECİ

Dış politika başlığında diğer bölgesel gelişmeler de kabine gündeminde yer alacak.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, NATO üyesi ülkelerle önümüzdeki dönemde savunma sanayii konusunda atılacak ortak adımlar ile Suriye ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler değerlendirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadeledeki son durum ve yaz döneminde yürütülecek operasyonlar da Kabine'nin gündemindeki bir diğer önemli başlık olacak.

GIDA FİYATLARI

 Toplantıda iç gündemde öne çıkacak başlıklardan biri ekonomideki gelişmeler olacak.

Toplantıya ilişkin bilgileri aktaran CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, "Özellikle temel gıda maddelerinin ardından temizlik ürünlerinde de KDV indirimi yapıldı. 1 Nisan'dan itirabaren indirim etiketlere yansımaya başladı ancak vatandaşlardan bu indirimin vatandaşlara yansımadığı yönünde şikayetler geliyor. Bu şikayetler üzerine gelinen başlatılan denetimlerde alınan sonuçlar kabinenin gündeminde olacak." dedi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Arda Erdoğan, "Ayrıca emeklilerin beklediği bayram ikramiyesi de önemli bir başlık. Kabine toplantısında buna dair bir karar çıkacak mı biz de takip ediyor olacağız." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası yapacağı 'Millete Sesleniş' konuşması ile kabine gündemini kamuoyu ile paylaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.