En düşük maaş 1900 lira oldu

En düşük maaş 1900 lira oldu
MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile memurların bağlı olduğu Tüm- Bel-Sen arasında ’Sosyal Denge Sözleşmesi’ imzalandı.

 Buna göre belediyede çalışan 365 memurun maaşlarında 710’ar lira iyileştirme yapıldı, en düşük memur maaşı 1900 liraya yükseldi.Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen imza töreni öncesi memurlar davul- zurna eşliğinde halaylar çekerek sözleşmeyi kutladı.

İmza töreninde konuşan Tüm- Bel- Sen Mersin Şube Başkanı Recep Kara, anlaşma sağlanması için büyük çaba veren Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan’a teşekkür etti. Başkan Macit Özcan ise göreve geldiği günden itibaren her zaman hem işçilerin hem de memurların en iyi şartlar altında hizmet üretebilmeleri için çaba sarf ettiklerini söyledi. Toplu iş sözleşmesinin gecikmesi ile ilgili de konuşan Başkan Özcan, "Türkiye’de iktidar partisine mensup belediyelerin bize yakın örnekler ile sözleşmeyi imzalamasını bekliyorduk. Biz verdiğimiz bu ücret artışını sonuna kadar hak ettiğiniz düşüncesindeyiz. Şimdi yapılan zamlar ile birlikte aylık kazancınızda ortalama 710 TL net artış olacaktır. Bu para hepinize helal olsun" dedi.

Yapılan ücret artışlarını kalem kalem açıklayan Başkan Macit Özcan, daha sonra Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirilen hizmetlere ilişkin bir sunumda bulundu. Sunumun ardından çalışanlardan, üretilen bu hizmetlere sahip çıkmalarını isteyen Başkan Özcan, "Bizim yaptığımız projeleri sanki kendileri gerçekleştirmiş gibi gösterenler var. Buna izin vermeyin. Bu hizmetler sadece benim değil, Büyükşehir Belediyesi olarak hepimizin eseridir. Hem iş hem özel yaşamınızda çevrenize bunu mutlaka en iyi şekilde aktarın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Macit Özcan ile Tüm- Bel- Sen Şube Başkanı Recep Kara arasında 365 memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı. Bu sözleşmeye göre her memura 710 lira iyileştirme yapıldı. Böylece, en düşük memur maaşı ortalama 1900 lira oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.