ENERJİ TASARRUFU BİZİ VE DOĞAYI KORUR

ENERJİ TASARRUFU BİZİ VE DOĞAYI KORUR
Beylikdüzü halkı enerji verimliliğini, Enerji Verimli Gezici Ev’i içerisinde Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (CEKUD) tarafından öğrendi. Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü işbirliğiyle vatandaşları bilgilendirmek amaçlı ilçeye gelen ekip, ha

Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, Enerji Verimli Gezici Ev tırını Fatih Sultan Mehmet Camii alanında vatandaşlarla buluşturdu. Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (CEKUD) ve müdürlüğün ortaklaşa gerçekleştirdiği projede vatandaşlara en basit tasarruf yöntemleri anlatıldı.

 Enerji Tasarrufuyla Doğaya Destek Olun

 Verimli enerji kullanımı ve tasarruf bilinci oluşturmak adına tır içerisindeki slayt gösterisiyle vatandaşlara tasarruf yapabilecekleri alanları anlatan yetkililer, günlük gereksiz enerji kullanımına da dikkat çekti. Özellikle kış aylarında önem verilmesi gereken ısıtma sistemlerinin tasarrufunda radyatörlerin önlerinin ve kombinin tamamen kapatılmaması, ekonomik modda kullanılması gerektiği söylendi.

 İsraf Yılda Yüzlerce Liraya ve Doğa Tahribatına Neden Olur

 Soğutma sistemleri, aydınlatma, elektrikli ev aletleri ve su gibi günlük hayatımızda yer eden enerji tüketen materyaller, kullanımına dikkat edilmediği zaman yılda yüzlerce liranın cope atılmasına neden oluyor. Aynı zamanda doğadan da ihtiyacın dışında enerji kullanımına sebep olduğu için kaynakları tüketiyor.Yapılan araştırmalar sonunda çıkan sonuç çerçevesinde, Türkiye’de bulunan 19.5 milyon hane göz önüne alındığında, küçük tasarruflarla yaklaşık 78 milyon ağaç kurtarabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.