Erdoğan konuştu, dolar fırladı

Erdoğan konuştu, dolar fırladı
Erdoğan, Ağustos ayında enflasyonun düşeceğini, faizlerde de düşüşe geçileceğini açıkladı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolar/TL bu sabah güne 8.51'e yükselerek başladı..

Tüketici enflasyonu Temmuz ayında yüzde 18.95 ile beklentilerin üzerinde artarak iki yılın zirvesine ulaştı ve TCMB'nin politika faizine yaklaştı. Veri sonrası 8.3'ün altını test eden dolar/TL devamında ise son 2 günde bu kazançları koruyamayarak yönünü yukarı çevirdi.

Dolar/TL dün de yükselişini sürdürdükten sonra Erdoğan'ın açıklamalarının ardından güne 8.51'e yükselerek başladı. Kur bu sabah ise saat 08.47 itibarıyla 8.50 seviyesindeydi. Euro/TL 10.06, sepet bazında TL 9.2635/9.2803 seviyesindeydi.

ERDOĞAN NE DEDİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Ağustos ayının kırılma noktası olduğunu ve enflasyonda düşüşün görüleceğini belirterek, bununla birlikte faizlerde de düşüşe geçileceğini söyledi.

Dün akşam A Haber-ATV ortak yayınına çıkan Erdoğan "Özellikle Ağustos ayını geride bıraktığımızda Ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz. Şu anda bulunduğumuzun çok çok altında olur. Buradan ben de sinyalimi belli yerlere vermiş oluyorum. Bundan sonra enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Zira faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz" dedi.

Yüksek faizin yüksek enflasyonu getirdiğini ifade eden Erdoğan, "Ama düşük faiz de düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır ve Ağustos ayı ile beraber de artık düşük enflasyona inşallah geçeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.