Erdoğan konuştu, dolar yine rekor kırdı: Ekonomistler ne diyor?

Erdoğan konuştu, dolar yine rekor kırdı: Ekonomistler ne diyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası dolar/TL tarihi zirvesini yenilerken, ekonomistler karamsar yorumlarda bulundu. Doç. Dr. Aysel Gündoğdu "Kaderimizle baş başa bırakıldık" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüzde 20’ye dayanan resmi enflasyona rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'faiz sebep, enflasyon sonuç' teziyle işaret ettiği faiz indirimine eylül ayında başladı. Kasım ayındaki kararla birlikte toplam indirim, 400 baz puana ulaştı.

Eylül ayı başında 8.30'lu seviyelerde bulunan kur, atılan adımların ardından Türkiye tarihine 'Kara Salı' olarak geçecek 23 Kasım'da 13.50'yi gördü. Euro ise 15.20 liraya ulaştı.

Hayat pahalılığı her geçen gün daha da artarken, dün akşam Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulunduğu TRT yayını sırasında dolar 14.05, euro 15.89 liraya yükselerek tarihi zirvelerini yenilediler. 

Cumhurbaşkanı, ekonomistler tarafından ‘temel öğretiye’ aykırı olarak nitelenen ‘düşük faiz, düşük enflasyon’ söylemini yineledi. Akabinde Türk lirasındaki değer kaybı hızlandı. 

Ekonomistler, gelişmeleri kişisel Twitter hesaplarında yorumladı. 

'KADERİMİZLE BAŞ BAŞA BIRAKILDIK'

Doç. Dr. Aysel Gündoğdu: "İnat üzerine kurulu bu şahane model, sayılı ihracatçıyı zengin ederken milyonları fakirleştiriyor. Hep diyorum ya tercih meselesi. Gelir adaletsizliği artacak. Bir de bunun toplumsal sonuçları var tabii. Kaderimizle baş başa bırakıldık."

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kamu bankalarının yöneticilerine, 'özel bankalarla rekabet etmeyeceksiniz, düşük faizle yatırımcıları teşvik edeceksiniz' diyorum'. - Ben de bankacılık yaptıklarını zannediyordum."

'KASIM AYININ BİTMESİNE HALA YARIM SAAT VAR AMA DOLAR BU AY YÜZDE 43 ARTTI'

Prof. Dr. Yalçın Karatepe: Kasım ayının bitmesine hala yarım saat var ama dolar bu ay %43 arttı. Bir de iyi haber vereyim: kurların yanındaki % değişim verisi 00.00’da sıfırlanacak. Hiç kayıp yaşamamış gibi yatağa gidebilirsiniz.


 

Eski Devlet Planlama Teşkilatı Planlama Uzmanı Prof. Dr. Uğur Emek: Dolar kuru 13.3284. Beton kafalar rahat mısınız?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.