Fahiş artışlara karşı kiracılar harekete geçiyor

Fahiş artışlara karşı kiracılar harekete geçiyor
'Kiralara Üst Sınır Getirilsin' talebiyle başlayan imza kampanyası kısa sürede gördüğü desteğin ardından sokağa taşınıyor.

Üniversitelilerin barınma sorunuyla gündeme gelen fahiş kira artışları sürüyor. Ekonomik krizin giderek derinleşmesiyle de yurttaşlar temel haklarına ulaşamaz hale geliyor.

Kiraların kontrolsüz bir biçimde artmasına karşı change.org'ta “Kiralara Üst Sınır Getirilsin” talebiyle başlayan imza kampanyası çok kısa sürede kamuoyunda ilgi ve destek görmesinin ardından yeni bir kampanya daha başlatılıyor.

'KİRACILAR KONUT KRİZİ İÇİN HAREKETE GEÇİYOR'

Halkevleri, imza kampanyasının ve gerçekleşen eylemlerin ardından “Kiracılar değişmez demiyor, konut krizi için harekete geçiyor” diyerek İstanbul'da kiracılara mevcut krizi konuşmak üzere çağrı yaptı.

Halkevleri, “Kiracılar değişmez demiyor, konut krizi için harekete geçiyor!” başlığıyla kiracıları, 24 Ekim Pazar günü 13.00’da İBB Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği etkinliğe davet etti. Kiracılara yapılan çağrıda “Hep birlikte konut krizinin gerekçelerini, çözüm önerilerini konuşup, yol haritasını birlikte belirleyeceğiz” denildi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.