İş Arayan Kadınlar Ekonomik Özgürlüklerine Kavuşacak

İş Arayan Kadınlar Ekonomik Özgürlüklerine Kavuşacak
Beylikdüzü Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Kadın İstihdamının Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı "İş’te Destek" projesi; belediye, üniversite, STK ve iş dünyasını buluşturarak Beylikdüzü’nde yaşayan 18-45
Beylikdüzü Belediyesi'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Kadın İstihdamının Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı "İş'te Destek" projesi; belediye, üniversite, STK ve iş dünyasını buluşturarak Beylikdüzü'nde yaşayan 18-45 yaş arası iş arayan 350 kadını 60 kadar işletmede istihdam edecek.

Kadının sosyal konumuna her zaman öncelik veren Beylikdüzü Belediyesi, toplumun kanaat önderlerini de yanına alarak İstanbul Kalkınma Ajansı'nın Kadın İstihdamının Arttırılması Mali Destek Programı'na bir proje geliştirdi. Oldukça başarılı bulunan İş'te Destek programı tamamen Beylikdüzü'nde yaşayan ve çalışmak isteyen kadınların ekonomik refaha kavuşmalarını amaçlıyor.

Maliyetlerinin yüzde 90'ı İSTKA tarafından fonlanacak İş'te Destek projesi kapsamında belediye, üniversite, STK ve iş dünyasını buluşturan projenin öncelikli hedefi Beylikdüzü'nde yaşayan ve iş arayan kadınlar olacak. Beylikdüzü'nde başlayacak olan İş'te Destek projesi kapsamında Beylikdüzü'nde yaşayan 18-45 yaş arası iş arayan 350 kadının Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesinin desteği ile 60 işletmede istihdam edilmeleri hedefleniyor. İstihdam hedefinin yanı sıra proje kapsamında kadınlara ve işletmelere Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı ve Haklar Eğitim Seminerleri verilecek. Böylelikle firmaların Kadın Dostu İstihdam ilkelerini benimsemeleri de teşvik edilecek.

KADINLAR İŞGÜCÜNE KATILACAK

Beylikdüzü Belediyesi'nin öncülüğünde Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığında İşkur İl Müdürlüğü ve Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi iştirakçiliğinde yürütülecek proje kapsamında Beylikdüzü ilçesinde yaşayan iş arama sürecindeki 350 kadının işgücüne katılımı, devamlılığı noktasında bilinçlendirilmesi ve kadın dostu istihdam alanlarının yaratılmasına ilişkin özel sektörde farkındalığın arttırılması hedefleniyor.

SEMİNERLER BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAZIRLANIYOR

Projenin önemli bir ayağı olan Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı ve Haklar Eğitim Seminerlerinin içerikleri proje ortağı olan Bahçeşehir Üniversitesi tarafından hazırlanacaktır. İstihdamın verimli bir şekilde sağlanabilmesi, eğitim içeriklerinin geniş kitlelere ulaştırmak için iş arayan kadınların ve işçi arayan firmaların eşleştirecek geniş kapsamlı bir portal proje kapsamında oluşturulacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.