İş arayanlar artık Facebook üzerinden de iş bulabilecek

İş arayanlar artık Facebook üzerinden de iş bulabilecek
Facebook, işverenlerin kendi sayfaları aracılığıyla iş ilanları vermelerine olanak sağlayacak 'Jobs' (İşler) adlı yeni özelliğini duyurdu. Uygulama sayesinde Facebook, işveren ve iş arayanları Messenger ile görüştürecek. Özellik sayesinde iş ara
Facebook'un duyurduğu yeni özellik kapsamında, Facebook sayfasına sahip bir firma, ücretsiz ve istediği kadar iş ilanı verebilecek. Bu iş iş ilanları haber akışında da karşınıza çıkabilecek. Facebook’un reklam ve iş platformlarının başkan yardımcısı Andrew Bosworth, halihazırda iş ilanlarının Facebook içerisinde yer almaya başladığını belirtti.

 
SİSTEM NASIL İŞLİYOR?


Uygulama sayesinde Facebook, işveren ve iş arayanları Messenger ile görüştürecek. Özellik sayesinde iş arayanlar, uygulama içerisinde verilen iş ilanlarına başvuru yapabilecek. Facebook ise başvuruları Messenger üzerinden işverenlere iletecek

Bu uygulamanın Linkedin için tehdit oluşturacağı da söyleniyor. Facebook şimdilik iş aramak için pek kullanılan bir platform olmasa da ilerleyen zamanlarda Linkedin ve benzer platformları geride bırakabileceği düşünülüyor.

Linkedin ve Facebook’u ayıran en önemli noktalardan biri ise Linkedin'de orta ve üst düzey yeteneklere sahip çalışanların aranması. Facebook için hedeflenen ise küçük veya büyük firmaların herhangi bir iş için iş ilanları verebilmesi.

ŞİMDİLİK SADECE ABD VE KANADA'DA


Şimdilik sadece Amerika ve Kanada'ya sunulan özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman dağıtılacağı belli değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.