İşçilerin maaş isyanı...

İşçilerin maaş isyanı...
Beylikdüzü'nde maaş alamadıkları için eylem yapan işçiler, yemeklerin kalitesiz olduğunu iddia etti, Başkan Yardımcısı Tahir Sert'in "bu şartlarda çalışan çalışır, çalışmayan gider, doğudan bir kamyon işçi getirtir sizin yerinize çalıştırırız" dediğini

Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmetinde çalışan taşeron firmanın işçileri, iki aydan bu yana maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Beylikdüzü Belediyesi önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Yaklaşık 100 kişilik işçi grubu, her ay maaş sorunu yaşadıklarını, maaşlarını üç parça halinde aldıklarını, son iki aydan beri de maaş alamadıkları için mağdur olduklarını belirtti. Yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini, haklarını aradıkları için işten çıkarılma tehdidiyle karşılaştıklarını dile getiren eylemci işçiler, "isterlerse işten de çıkarsınlar, yeter ki maaşlarımızı ödesinler, kredi kartlarından çektiğimiz paraların üstüne sürekli faiz biniyor, zor durumdayız" şeklindeki beyanatlarıyla durumlarını anlattılar.

Belediye önünde toplanan grup, CHP Beylikdüzü Belediyesi Mülayim Demirtaş ile yaptıkları görüşmede, uğradıkları haksızlığın ortadan kaldırılmasını talep etti. Hak talebinde birlik olunması halinde kendilerine yardımcı olabileceğini kaydeden Demirtaş, "direnirseniz hakkınızı alırsınız, bölünürseniz eyleminiz başarısızlıkla neticelenir, ben de sizinle birlikteyim" tarzında destek verdi.

İşçilerin, Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile görüşme talebi sonuçsuz kalırken, maaşlarının hafta içerisinde ödeneceği sözü Başkan Yardımcısı Tahir Sert tarafından verildi. Belediyelerde mali sorun yaşanmasının normal olduğunu söyleyen Sert, sorulan bir soru üzerine "eğer CHP, arsa satışı yetkisine destek verseydi bu sorun yaşanmazdı, maaşlar da ödenirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Yardımcısı Sert'in açıklamasını sert bir üslupla eleştiren CHP Meclis üyesi Mülayim Demirtaş ise, "belediye iyi yönetilseydi bu durumla karşılaşılmazdı. Bütçe dışı açıktan toplanan paralar kayda alınıp resmiyete dahil edilseydi para sıkıntısı çekmezdiniz, ucuz siyaset yapıyorsunuz" dedi.

Yıllardan beri sürekli sorunlarla uğraştıklarını iddia eden işçiler, "Allah rızası için birileri bize sahip çıksın, yemeklerimiz kalitesiz, birkaç defa da zehirlendik, maaşlarımızı alamıyoruz, hakkımızı aradığımızda da işten atılmakla tehdit ediliyoruz" şikayetinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.