İşleri için Ankara yolundalar

İşleri için Ankara yolundalar
Aylardır fabrika önünde direnişte olan Mas-Daf işçileri, 20 Temmuz'da başlattıkları Ankara yürüyüşünü yarın tamamlayacak. Sendikanın Kızılay şubesinde buluşacak işçiler, ILO Türkiye temsilciliği ve Çalışma Bakanlığı müsteşarı ile görüşecek.
İşverenin, hükümetten de aldığı destekle, işçileri açlıkla terbiye etmek istediğini belirten DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, artık işçilerin tamamının tazminatsız olarak işten atıldığını, jandarma ve polis ablukasıyla kimsenin fabrikalara yaklaştırılmadığını dile getirerek, “Her geçen gün baskılar artıyor. İşçileri açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Hiçbir yasa, kural tanınmıyor. Biz işimiz, aşımız için Ankara’ya yürüyoruz” dedi. Söz konusu sorunların yalnız Mas-Daf’da değil, Casper, Gea Klima ve benzeri birçok yerde yaşandığına dikkat çeken Serdaroğlu, özellikle organize sanayi bölgelerinde müdürlükleri, o bölgenin en büyük mülki amiri yaptığı için işverenin polis ve jandarmayı hiç zorlanmadan işçilere karşı kullandığına vurgu yaptı.

Mas-Daf’ta uzun süredir devam eden anlaşmazlık sonucu işçiler yürüyüşe geçmiş ancak jandarmanın müdahalesi sonucu devam edememişlerdi. 20 Temmuz’da yeniden yürüyüşe geçen işçiler, Ankara’da yapacakları görüşmelerde toplusözleşmenin işvereni neden rahatsız ettiğini, ülkeyi yönetenlerin buna neden sessiz kaldığını, hak aramanın karşılığının neden işsiz kalmak olduğunu soracak.

Serdaroğlu’nun verdiği bilgiye göre, Mas-Daf işçileri bugün Ankara’ya varacak ve Ankara merkezine yürümeyi sürdürecek. Geceyi Birleşik Metal-İş Anadolu Şubesi’nde geçirecek işçiler, yarın da Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda görüşmeler yapacak. Mas-Daf işçilerinin Ankara eylemi 15.00’te bakanlık önünde yapılacak açıklamanın ardından son bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.