İstanbul'da Ulaşıma Zam

İstanbul'da Ulaşıma Zam
İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası, kent genelinde minibüs ücretlerine zam yaptı.

İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası, kent genelinde minibüs ücretlerine yüzde 4.75 zam yapıldığını bildirdi. İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde minibüs ücretleri yeniden düzenlendi.

Düzenleme kapsamında, Bakırköy-Topkapı hattı 2.10, Yeni Mahalle-Topkapı 2, Gaziosmanpaşa-Cevizlibağ hattı 1.90, Beşiktaş-Sarıyer hattı 2.20, Esatpaşa-Üsküdar hattı 2, Kadıköy-Ünalan hattı 2, Üsküdar-Ataşehir hattı 2.30, Sefaköy-Yeşilköy hattı 1.80 ve Bostancı-Sanayi Dudullu hattı da 2.10 lira olarak belirlendi.

Açıklamada, "indi-bindi" ücretinin ise 1.50 lira olduğu kaydedildi.

TRAFİK SİGORTASINA DA ZAM GELİYOR

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Recep Koçak, son 6 yılda trafik sigortasında 2.8 milyar TL zarar edildiği, toplanan primin hasarları karşılamaya yetmediğini belirterek, 2013'te başta prim artışı olmak üzere bazı önlemlerin alınacağını söyledi. Koçak, ticari sigortalarda da zarar edilmeye başlandığını açıkladı.

"PRİM ARTIŞI KAÇINILMAZ OLDU"

Recep Koçak, trafik sigortasında zararın nedenlerine de değinerek, şunları söyledi:

"Trafik kazalarında tedavi giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenmesine yönelik kanunda değişiklik yapıldı ve iki yıldır şirketler, trafik sigortası primlerinin yüzde 10'unu SGK'ya devrediyor. Bunun dışında, Yargıtay Hukuk Daireleri ile mahkemelerin aldıkları, sigorta tekniğine uymayan kararlar ve yargıya intikal eden dosyalarda vefat tazminatının hesaplamasındaki farklı kriterler, zararı daha da arttırdı. Ayrıca, maddi hasarlı kazalarda tarafların kendi aralarında anlaşarak, tutanak tutmalarına yönelik düzenleme sonucu artan tazminat talepleri de zarara neden oluyor. Bir de yedek parça ve tamir fiyatlarındaki artışlar var. Tüm bunlar trafik sigortasının sürdürülebilirliği açısından başta prim artışı olmak üzere bazı önlemlerin alınmasını kaçınılmaz hale getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.