Kapılarını açacak esnafa 5 bin lira

Kapılarını açacak esnafa 5 bin lira
Virüs salgınının olası etkilerini en aza indirmek için özel sektör de harekete geçti. Büyük işletmeler, küçük işletmelere yardımcı olmak için bir araya geldi.

Metro Türkiye, yeme-içme sektöründe koronavirüs sürecinden en çok etkilenen ve işini kapatan mantıcı, kebapçı ve köfteci gibi mahalle esnafını desteklemek üzere #kücükisletmemicin hareketini başlattı. Korona tedbirleri kaldırıldığında kapılarını tekrar açacak olan 5 bin işletmenin her birine can suyu olmak amacıyla 5 bin TL’lik ürün ve hizmet yardımı sağlanacak. Bu da toplam 25 milyon lira destek anlamına geliyor. 

En az 5 kişi çalıştıran

Metro Türkiye’nin yanı sıra Gıda Kurtarma Derneği ve Dudetable, Coca- Cola, Unilever Food Solutions, P&G, Barilla, Orkide Yağ, Reis Gıda ve Dimes’in destekleriyle hayata geçirilen ‘Küçük İşletmem İçin’ projesinden, cirosu 2 milyon liranın altında olan ve en az 5 kişi çalıştıran işletmeler faydalanabilecek. Bu koşulları sağlayan işletmeler, www.kucukisletmemicin.com platformu üzerinden bugün başvurarak destek alabilecek. Projeye katkıda bulunmak isteyen kurumsal firmalar da aynı platform üzerinden destek sağlayabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.