Kısa çalışma ödeneği alanlara emeklilik şoku!

Kısa çalışma ödeneği alanlara emeklilik şoku!
Pandemi nedeniyle birçok çalışan kısa çalışma ödeneğine geçmişti. Kısa çalışma ödeneğinin emekliliği uzatabileceği öğrenildi.

Çalışan milyonlarca vatandaşa kötü haber geldi. Hürriyet yazarı Noyan Doğan, yeni tip korona virüs ( Kovid-19) salgınında hayata geçirilen kısa çalışma ödeneğinin emeklilik süresini uzatacağını söyledi.

Noyan, bugünkü köşe yazısında bir okuyucusundan gelen “Kısa çalışma ödeneği varken SGK prim ya çok eksik ya da hiç ödenmiyor. Bu emeklilik zamanını ileriye atmakta. Ben bunu ödeyebilmek istiyorum, bu mümkün mü? SGK’ya gidip, ödenmeyen günleri ödeyebilir miyim?” sorusunu cevaplandırdı.

"KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ EMEKLİLİĞİ UZATIR"
Noyan, bu soruya şöyle cevap verdi:

Kısa çalışma ödeneğinde emeklilik primleri, bir başka ifadeyle de malullük, yaşlılık, ölüm primleri yatmıyor. Çalışanın emeklilik için prim gün sayısı sorunu yoksa, prim gün sayısı fazlaysa, emeklilik için yaşı bekliyorsa kısa çalışma ödeneğinde eksik prim yatması sorun olmaz. Ama çalışanın emeklilik için yaşı tutuyorsa, prim gün sayısı eksikse kısa çalışma ödeneği süresi sorun olur, çalışanın emekli olma süresi uzar. İş kanunu, kısa çalışma ödeneği süresince ödenmeyen primler için çalışanlara bu primleri borçlanarak ödeme imkânı tanımıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.