KOSGEB faizsiz kredi sonuçları bugün açıklanacak

KOSGEB faizsiz kredi sonuçları bugün açıklanacak
KOSGEB sıfır faizli kredi başvuru sonuçları için binlerce vatandaş sonuç sorgulama ekranını takip ediyor. Sonuçlar bugün açıklanacak
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) 50 bin lira limitli sıfır faizli kredisine yönelik, geçen yılın sonunda başlayan başvurular 20 Şubat’ta bitmişti. Krediye hak kazanan işletmeler ise bugün belli olacak. KOSGEB kredisi almaya hak kazanan adaylara SMS ve e-posta yolu ile bilgilendirme yapılacak. Sonuçlar ayrıca www.kosgeb.gov.tr adresinden de takip edilebilecek.
 
250 BİN KOBİYE İMKAN


Krediden 250 bin küçük ve orta büyüklükteki işletme (KOBİ) yararlanacak. İstihdamı, geliri fazla olan KOBİ’nin yanı sıra çalışan sayısı (10 kişiden az) ve net satış hasılatı en az olanlar da bu krediden faydalanabilecek. KOSGEB kredisi; 50 bin lira üst limitli ve faizsiz olacak. Kredinin geri ödeme koşulları da cazip tutulacak. İlk 12 ay ödemesiz, kalanı ise 3’er aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek. Toplam 36 ay vadeli bir kredi olacak.
 
KOSGEB'TEN KİMLER YARARLANDI?


Kredinin kefaletiyle ilgili de KOBİ’lere destek vereceklerini kaydeden Bakan Faruk Özlü, "Bankalarla yapacağımız protokole Kredi Garanti Fonu AŞ ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği de taraf olacak. Protokol yapılan bankalar, teminat ve kefalet konusunda daha olumlu değerlendirme yapacaklar. Bir önceki programa başvuran ama destekten yararlanamayan yaklaşık 230 bin KOBİ’mizden gerekli şartları taşıyanlar bu destekten faydalanabilecek. Altını çizerek ifade ediyorum bu KOBİ’lerimizin tekrar başvuru yapmalarına gerek yok. Onların önceki başvuruları geçerli sayılacak. Ayrıca daha önce başvuru yapamayan özellikle mikro işletmelerimizin yeni başvuru yapmalarına da imkan sağlayacağız Başvuru yapan tüm işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayanları, çalışan sayısı ve Net Satış Hasılatı daha az olandan başlayarak sıralayacağız. Mikro işletmeler, yani yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışan sayısı olan işletmeler destekten öncelikli olarak yararlanacaklar." demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.